Feministim, gururluyum

Güncelleme Tarihi:

Feministim, gururluyum
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2001 00:00


Nuray BABACAN / ANKARA
Haberin Devamı

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Medeni Kanun çalışmaları nedeniyle feminist bakan olarak anılmaktan üzüntü duymadığını söyledi. Türk, ‘‘Feminizm, kadın ve erkeğe eşitlik sağlama çabasıysa, bundan gurur duyarım’’ dedi.

Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, kendisine yöneltilen ‘‘Feminist bakan olarak algılanmaktan korkuyor musunuz?’’ sorusuna, ‘‘Feminist bakan olarak algılanmakta üzülecek birşey yok. Feminizm, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olmasını sağlama yolunda çaba göstermekse, bundan gurur duyarım’’ yanıtını verdi.

İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) ile Türkiye tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Geçiş Ekonomileri İçin Yozlaşma Karşıtı Şebeke’nin (ACN) yıllık toplantısına katılan Türk, günümüzde yolsuzluk ve onun çeşitli türleri olan rüşvet, kamu ihalelerine fesat karıştırma, irtikap, zimmet ve genel olarak haksız menfaat sağlamanın, dünyada yaygın bir uygulama alanı bulabildiğini, bunların toplum düzenini temelden sarstığını dile getirdi. Türk, yolsuzlukla mücadele konusunda, ülkelerin yakın işbirliğine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Gürcistan Adalet Bakanı Mikheil Saakashvili de, yolsuzluğun kontrol altına alınmasında en önemli etkenin halkın eğitilmesi olduğunu söyledi.

Türk, Medeni Kanun'un kabul edilmemesi durumunda istifa edip etmeyeceğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

‘‘İstifa sözünü hiçbir zaman açık olarak telaffuz etmedim. Ama şunu söyledim. Bakanlıkta hizmette bulunmamın en önemli nedeni, Türkiye'de bir hukuk ve yargı reformu gerçekleştirmektir. Buna Medeni Kanun da dahil. Bunu başarabildiğim ölçüde Adalet Bakanı olarak yararlı olabilirim.’’

x

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!