Feminist yazar hakkındaki 'boşandırma' davası reddedildi

Güncelleme Tarihi:

Feminist yazar hakkındaki boşandırma davası reddedildi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 30, 2001 14:19

Haccın putperestikten kalma olduğunu söylediği iddiası ile dinden çıkarılan Mısırlı feminist yazar Neval El Saadavi'nin kocasından boşandırılması istemiyle açılan dava reddedildi. Mahkeme beklendiği gibi, hiç kimsenin, bir kişinin zorla boşanması için dava açamayacağı yolunda karar verdi.

Haberin Devamı

Mısır'da, dinden dönmekle suçlanan feminist yazar Neval El Saadavi'nin kocasından boşandırılması talebiyle bir avukat tarafından mahkemeye yapılan başvuru reddedildi.   Mahkeme beklendiği gibi, hiç kimsenin, bir kişinin zorla boşanması için dava açamayacağı yolunda karar verdi.  

Hakim Hasaneyn El Vekil, avukat Nebil el Vahş'ın davayı açmak içinyasal statüsü bulunmadığını, savcının bu tür davaları açmada tek yetkili olduğunu belirtti.  

Avukat Nebi El Vahş, Saadavi'nin İslam'a hakaret ettiğini öne sürerek, başsavcıya suç duyurusunda bulunmuş, savcı ise Saadavi'nin düşüncelerinin suç oluşturmadığını belirterek davayı reddetmişti.  

 Bunun üzerine, dinden dönen bir kadının Müslüman bir erkekle evlenemeyeceğini öne süren El Vahş, mahkemeye başvurarak, Saadavi'nin eşinden boşandırılması talebiyle dava açmıştı.  

Saadavi, haftalık El Meydan dergisine yaptığı açıklamada, haccın putperestlikten kalma olduÄŸunu söylemiÅŸti. Saadavi, ayrıca, kadınların mirastan erkeklerden daha az pay almasını öngören Ä°slam miras hukukunun kaldırılmasını istemiÅŸti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!