Felaketi 9 ve 11 yaşındaki iki kardeş önledi

Güncelleme Tarihi:

Felaketi 9 ve 11 yaşındaki iki kardeş önledi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 11:34

ABD’nin Wisconsin eyaletinde Pazar günü bir Sih tapınağına düzenlenen saldırıdan inanılmaz bir kahramanlık hikayesi çıktı. Hikayenin özneleri 9 ve 11 yaşında iki kardeş.

Haberin Devamı

Amanat Singh Pazar günü dokuz yaşına girdi. Ailesi de kendisi için tapınakta bir doğum günü partisi düzenlemeye karar verdi. Hazırlıklar sürerken anne-baba Singh ellerinde 300 kişiye yetecek kadar kağıt tabak olmadığını fark ettiklerinden markete gittiler. Çocukları da bir yere ayrılmamaları konusunda sıkı sıkı tembihlediler.

 

Ancak içerisi çok sıcaktı. Dolayısıyla Amanat ve ağabeyi Abhay temiz hava almak için dışarı çıktı. Tam o sırada arabasından inen bir adam gördüler. Ama adamın çok dikkat çekici bir yanı yoktu, o yüzden oyunlarına geri döndüler.

 

Önce bir patlama sesi duyuldu, sonra bir başkası. Çocuklar sesleri önce havai fişek zannetti, sonra silaj sesleri olduğu anlaşıldı. Az evvel arabasından inen kişi tapınak cemaatinin iki üyesine ateş ediyordu.

 

Haberin Devamı

ÇOCUKLAR BÜYÜKLERİ UYARDI
Çocuklar hızla içeri koştu, bağıra çağıra tapınaktakileri uyardı. İlk önce bir karışıklık oldu. Ancak silah seslerinin içeriden de duyulmasıyla bunun bir oyun olmadığı anlaşıldı. Büyükler hemen harekete geçti, bir çoğu çocuklarla birlikte mutfağa saklandı.

 

Trajediyi yaşayanlar Singh kardeşlerin kahraman olduğunu söyledi. Washington Post’a konuşan saldırı kurbanları uyarının tam zamanında geldiğini, aksi takdirde sonradan Wade Michael Page olduğu anlaşılan saldırganın daha çok kişiyi katledebileceğini söyledi.

 

Eşi o sırada tapınağın mutfağında olan Baljit Singh, “Her ikisi de kahramanlar. Ben onlara kahraman diyorum” diye konuştu.

 

Çocuklar ise insanların yardımına koşabildikleri için çok mutlu olduklarını söylediler. Abhay, “Annemlerle markete gitmediğim için çok memnunum. Böylece bu insanların hayatını kurtarabildim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!