Fehriye Erdal davasında karar günü

Güncelleme Tarihi:

Fehriye Erdal davasında karar günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2005 10:23

Fehriye Erdal'ın Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin karar bugün açıklanacak.

Haberin Devamı

Kararın açıklanmasından sonra, sanık avukatlarının veya müdahil tarafın Yargıtay'a giderek son itiraz hakkını kullanması bekleniyor.
 
Mahkemelerin yetkisizlik kararı almaları halinde Erdal'ın kısa zamanda serbest kalması söz konusu olacak.

Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, TOYOTA-SA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'nin 9 ocak 1996'da öldürülmesi olayının zanlılarından Fehriye Erdal, 1999 yılında Belçika'da sahte pasaportla yakalanmıştı.
 
Belçika, Türkiye'nin iade talebini idam cezasının yasalardaki varlığı nedeniyle reddetmiş ve bu arada Erdal'ın siyasi sığınma başvurusunu da geri çevirmişti.
 
Erdal, bir yıl kadar hapis yattıktan sonra bir evde gözaltına alındı ve Belçika'da işlediği suçlardan yargılanmasını bekliyor.
 
Bu suçlar arasında silah taşımak, suç örgütüne katılmak, sahte kimlik kullanmak gibi eylemler bulunuyor.
 
SABANCI AİLESİ ERDAL'IN BELÇİKA'DA YARGILANMASINI İSTİYOR

 
Sabancı ailesinin avukatı Fernand Schmitz, Türkiye'ye iadesi reddedilen Erdal'ın, Avrupa Terörizme Karşı Mücadele Sözleşmesi çerçevesinde Belçika'da yargılanmasını istiyor.
 
Savcılık, Belçika yasalarının ve adli yapısının bu yargılamaya olanak tanımadığı görüşünü savunarak, sanık avukatlarına destek veriyor.
 
Fehriye Erdal'ın Belçika'da işlediği suçlar çerçevesinde yargılanma süreci de Bruges Mahkemesi'nde ayrıca devam ediyor.
 
Erdal'ın daha önce yattığı hapis süresinin, bu suçların cezasını karşılamış olacağı ve Belçika'daki suçlarından dolayı daha fazla hapis yatmasının mümkün gözükmediği adli çevrelerce belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!