Federasyon: Roparla ilgili 30 dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

Federasyon: Roparla ilgili 30 dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 17:03

Futbol Federasyonu, Başbakanlık Teftiş Kurulu raporlarıyla ilgili gerekli uygulamaların yerine getirilmediği iddialarına tepki gösterdi. Federasyondan yapılan açıklamada, raporun federasyona ulaşmasının ardından, dosyalarda adı geçenler hakkında 30 adet sorumluluk davasının açıldığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan Teftiş Raporu'yla ilgili olarak, bazı çevrelerce medyaya yansıtılan 'Futbol Federasyonu gereğini yapmadı' suçlamalarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Futbol Federasyonu'nun açıklamasında, Haluk Ulusoy'un Futbol Federasyonu Başkanlığı dönemini kapsayan söz konusu raporun, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından federasyona ulaştırılmasının ardından gerekli çalışmaların derhal başlatıldığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Bu kapsamda öncelikle İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Tankut Centel ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İdare Hukuku Öğretim Üyesi Prof.Dr.Zehreddin Aslan'dan yürütülmesi öngörülen hukuki işlem hakkında görüş istenmiş ve mütalaaları alınmıştır. Daha sonra bu mütalaalar doğrultusunda Teftiş Raporu'nda belirtilen konularda, dosyalarda adı geçen kişiler hakkında tek tek 30 adet sorumluluk davası açılmıştır. Bu konuyla ilgili olarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de bilgilendirilmiştir.

Görev süresi boyunca şeffaflığı ilke edinen ve hukukun üstünlüğü prensibine hep bağlı kalan federasyonumuzun açmış olduğu 30 adet sorumluluk davası halen yargı aşamasında bulunmaktadır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!