Fazla sıkarsanız patlar

Güncelleme Tarihi:

Fazla sıkarsanız patlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Erbakan, RP Grubu'ndaki konuşmasında, hükümeti ‘‘Çankaya heyeti’’ diye niteledi. 8 yıllık eğitimi eleştiren Erbakan, din eğitimiyle ilgili tepkilere dikkat çekerek, ‘‘Sıkıştırılan su, kabını patlatır’’ uyarısında bulundu.

RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, ‘‘Halkı daha fazla sıkarsanız patlar’’ diyerek, hükümeti uyardı. Erbakan, din eğitimiyle ilgili yasaklara ve halkın buna yönelik tepkisine dikkat çekerken, ‘‘Su sıkıştırılamaz. Sıkıştırmak isterseniz kabını patlatır, çatlatır’’ dedi. Erbakan, dün RP grup toplantısında, miting hakkı verilmeyen halkın bunun üzerine tepkisini camilerde namaz kılarak ortaya koymaya başladığını savundu. Erbakan, 8 yıllık kesintisiz eğitim konusunda hükümeti topa tuttu ve ‘‘Eğitim reformu diye eğitim faciasına yol açtılar. Elbette atanmış bir hükümet bunu yapardı. Aldıkları talimatı yerine getirdiler’’ dedi. ‘‘Çankaya heyeti’’ diye nitelediği Anasol-D Hükümeti'nin uygulamalarını faşist ve komünist dönemlerdeki uygulamalara benzeten Erbakan, Başbakan Mesut Yılmaz'ı da isim vermeden Hitler, Mussolini ve Stalin'e benzetti. Erbakan, ‘‘Biz Türkiye'nin çağdaş bir ülke olmasını, eksiksiz bir demokrasinin, insan hakları ve özgürlüklerin en geniş anlamda uygulanmasını istiyoruz’’ dedi.

MAHKEMEYLE İFTİHAR ETTİM

Erbakan, RP'yle ilgili kapatma davasında üç gün süren sözlü savunmasını yaptığı Anayasa Mahkemesi'ne de övgüler yağdırdı. Davanın içinin boş olmasına karşın, Yüksek Mahkem’eye olan saygısından ötürü ciddi bir savunma hazırladığını söyleyen Erbakan, Başkan Yekta Güngör Özden başta olmak üzere Anayasa Mahkemesi üyelerinin ‘‘iftihar edilecek’’ bir çalışma sergilediklerini bildirdi. Kendisini büyük bir nezaket, dikkat ve titizlikle dinleyen Yüksek Mahkeme'ye teşekkür edip, tebriklerini ileten Erbakan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu teyit eden bir karar alıp, ülkeye gölge düşüren bu davayı ortadan kaldıracağına inandığını da söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!