Fazilet'le olmazdı

Güncelleme Tarihi:

Faziletle olmazdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

MHP'nin Meclis Grubu'nda konuşan Devlet Bahçeli, DSP ve ANAP'la koalisyon kurarak tarihi ve milli bir sorumluluk aldıklarını söyledi. Bahçeli, ‘‘FP ile hükümet, ülkenin hayrına olmazdı’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı ve MHP lideri Devlet Bahçeli, DSP ve ANAP'la ‘Uzlaşma ve atılım’ temelinde bir hükümet kurduklarını belirtti.

Bahçeli, ‘‘Ülke ve millet menfaatlerine kullanmak için büyük bir tarihi ve milli sorumluluk aldık. Bu kutlu yol hayırlara vesile olacak’’ dedi. Bahçeli partisinin dünkü grup toplantısında, şöyle konuştu:

‘‘Bunun için en az üç partinin uzlaşmasına ihtiyaç vardı. Uzlaşma, olgunluk ve feraset ister. Uzlaşmazlık noktalarını ülke meselelerine karıştırmadan, kırıp dökmeden uzlaşmak önemli. Her türlü bölünmüşlüğü, ayrımcılığı gidermek için, milletimizin çıkarı için çalışacağız. Üç partinin en fazla dikkat etmeleri gereken husus, milletin birliğini koruyarak, siyasi istikrarı sağlamak, refah ve huzuru getirmektir.’’

UZLAŞMA PROTOKOLÜ

Hükümetin ‘Popülizm, adam kayırmacılığı ve parti ayrımı yapmadan’ sorunlarla meşgul olması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, MHP'nin DSP ve ANAP'la koalisyon yapmasını eleştirenleri de ‘‘Bize güvenen, artık toplum hayatında kardeşlik ve uzlaşma bekleyen milletimiz için bu koalisyonda yer aldık’’ sözüyle karşılık verdi. Bahçeli, ‘‘Unutmayın ki protokol ve hükümet programında MHP'nin de imzası var. Bu metinler üç partinin uzlaşma müştereğidir’’ diye uyardı. ‘‘Yağmacılığa ve kayırmacılığa dur demenin ellerinde olduğunu’’ anlatan Bahçeli, devlet, siyaset ve hukuk sisteminin bir vatandaşı diğerinden ayırdığı noktada yozlaşmanın başladığını söyledi.

ÖNCE ÜLKE, SONRA PARTİ

Bahçeli, grubun basına kapalı bölümünde ise FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın, ‘‘Sayın Bahçeli'yi Başbakan yapacaktık. Bu fırsatı kullanamadı’’ sözlerine yanıt verdi. Bahçeli, FP ve DYP ile kendi başbakanlığında kurulacak hükümetin belki kendi nefisleri için güzel olabileceğini, ancak ülke ve millet çıkarları açısından doğru olmayacağını belirtti.

Bahçeli, ‘‘Biz ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim, sonra ben' felsefesiyle milletten oy istedik. Milletimiz de bize inandı, teveccüh gösterdi. Biz, dürüst ve ilkeli siyaseti savunan bir parti olarak, başka türlü davransak, kendimizi ve sözlerimizi inkar etmiş olurduk. Biz, kendimizi ülke şartlarının ve çıkarlarının önüne koyamazdık’’ dedi.

Bahçeli, seçimin ertesi günü söylediği, ‘‘Fazilet ve DYP dinlensin’’ sözüne de değinerek, ‘‘Bu söz, üzerinde çok düşünülerek söylenmiş, en nazik sözdür’’ dedi. Bahçeli, o aşamada FP ve DYP ile koalisyonun ülkeye ve millete hayrı olmayacağını düşündüklerini kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!