Fazilet, milletimi arkadan hançerliyor

Güncelleme Tarihi:

Fazilet, milletimi arkadan hançerliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çiller, seçimi erteletme hareketinde başı çeken FP'yi sandıktan kaçmakla suçladı. DYP Lideri, ‘‘Ananıza yazık etmeyin. Başkalarına muhtaç etmeyin’’ diyerek İçel'den oy istedi. Çiller, İçel'i dünya kenti yapma sözü verdi.

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, FP'nin desteğiyle küskünlerin seçimleri erteletmek için TBMM'yi olağanüstü toplamalarına sert tepki gösterdi.

Çiller, doğrudan Fazilet Partisi'ni eleştirerek, ‘‘Görüyorum ki yine oyun oynamaya kalkışıyorlar. Milletimi yine arkadan hançerlemeye çalışıyorlar. Sandıktan kaçmanın yolunu arıyorlar. Hani diyorlardı ki, başörtüsü zulmü vardı? Hani 18 Nisan'a kadar beklemeyelim diyorlardı’’ dedi.

Geçen hafta 'silah arkadaşım' dediği Genelkurmay eski Başkanı Doğan Güreş'in seçim bölgesinde umduğunu bulamayan Çiller, dün Erdemli'de düzenlediği mitingle moral buldu. Erdemli'de yaklaşık 7-8 bin kişilik bir kalabalığa konuşan Çiller, küskünlere destek olan FP'yi eleştirdi.

DAYATMA BİTECEK

Çiller, yasaklı lider Necmettin Erbakan'ı kastederek, ‘‘Bir kişiye yapılan haksızlığı önlemek için millete haksızlık etmeye çalışıyorlar. Ben bu sandığı getireceğim. Size haksızlık etmem’’ diye konuştu. Çiller, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘Bu zulüm dönemini kapatacağız. Yine oyun içinde oyun oynamaya çalışıyorlar. Tuzak içinde tuzak. Bu millete tuzak. Bu ara dönemi, kara dönemi, zulüm dönemini ve dayatma dönemini uzatmaya çalışıyorlar. Yine milletin sırtına hançer sokmaya çalışıyorlar. Ama o paslı hançeri çıkarır atar bu ananız..’’

ANANIZA YAZIK ETMEYİN

ANAP Lideri Mesut Yılmaz'ın, ‘‘Sessiz çoğunluk’’ sloganını eleştiren Çiller, ‘‘Sessiz çoğunluk değil, benim milletim dilsiz değil. Onlar olsa olsa duyma özürlüdür’’ dedi. Çiller, şunları ekledi:

‘‘Koalisyonlardan bıktık. Beni artık kimseye muhtaç etmeyin. Ne Hikmet Çetin, ne Karayalçın, ne İnönü, ne Yılmaz, ne Erbakan kaldı. Yazık etmeyin bu ananıza. Bana iki sene verin yeter. Tek başına iktidar istiyorum. Tutun elimi ki, yeni bir dönem başlasın.’’

İçel'e dünya kenti vaadi

Çiller, dün öğle saatlerinde Adana'dan helikopterle Erdemli'ye geçti. Kurbanlar kesilerek karşılanan Çiller, Kırat Otobüsü'nün üzerinden yaptığı konuşmada, kendisini 'Çiftçi anası' diye tanıttı. İçel'i dünya kenti yapacağını iddia eden ve bölgeye havaalanı sözü veren Çiller, ‘‘En çağdaş olan biziz. Hem Atatürk'ü, hem demokrasiyi istiyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!