Fazilet, ANAP'ı yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Fazilet, ANAPı yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partisi, kapatılan RP'lilerin dün de süren katılımlarıyla, TBMM'deki üye sayısı yönünden ANAP'ı yakaladı. FP'nin üye sayısı, kapatılan RP'li 5 milletvekilinin dün katılımıyla 139'a ulaştı. Böylece, ANAP ile FP'nin üye sayıları eşitlendi.

FP'ye dün de, kapatılan RP'nin İstanbul Milletvekilleri Mukadder Başeğmez ve Süleyman Arif Emre, Gaziantep Milletvekili Nurettin Aktaş, Gümüşhane Milletvekili Lütfü Doğan ve Diyarbakır Milletvekili Haşim Haşimi katıldı. Bu milletvekillerinin katılımında, henüz kendisi FP'ye geçmeyen, Malatya Milletvekili Oğuzhan Asiltürk etkili oldu. RP'nin kapatılmasıyla bağımsız hale gelen milletvekillerinden FP'ye henüz katılmayanların sayısı da 8'e düştü.

Bu arada kapatılan RP'nin devamı olmadığını göstermek için ‘İmaj atağı’na kalkan FP, gözünü ‘Avrupa Kulübü’ üyeliğine dikti. FP, Avrupa'daki ‘Hıristiyan Demokratlar’ın ağırlıklı olduğu ve Türkiye'den ANAP'ın üye olduğu ‘Avrupa Demokratlar Birliği’ne girmek için harekete geçti. FP'nin ADP'ye üye olabilmesi için, ANAP'ın onayı gerekiyor. FP, Genel Merkez başta olmak üzere örgüt binalarına Atatürk posterinin asılmasını da kararlaştırdı. İlk Atatürk posteri ise Erbakan'ın odasını kullanan FP Genel Başkanı İsmail Alptekin'in makamına asıldı. FP yönetimi, ‘Takıyye’ sayılabilecek davranışlardan kaçınılmasını ve ulusal bayramlarla 10 Kasım törenlerine örgüt yöneticileriyle katılınmasını da benimsedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!