Fatboy Slim’in çevirdiği plaklar albüm oldu

Güncelleme Tarihi:

Fatboy Slim’in çevirdiği plaklar albüm oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2002 00:57

Son olarak 2000 yılı sonunda yayınladığı albümü ‘‘Halfway Between The Gutter & The Stars’’ ile dinlediğimiz dünyanın en ünlü Dj'lerinden Fatboy Slim bu kez yeni bir stüdyo albüm yerine bir dj set ile karşımızda: Live On Brighton Beach.

Albüm, geçtiğimiz yazın en büyük müzik olaylarından biri olarak tarihe geçen, 6 Temmuz 2001 Brighton, İngiltere'de 35 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen dj set'in kayıtlarından oluşuyor. Ulusal kanal Channel 4 tarafından organize edilen bu gösteriyi Fatboy Slim yani nam-ı diğer Norman Cook ‘‘hayatımın performansı’’ diye tanımlıyor. Sanatçının kendi plak şirketi Southern Records tarafından yayınlanan albümde Fatboy Slim parçalarının dışında, Basement Jaxx, Raven Maize, Santos ve Underworld gibi dans müziğinin en popüler isimlerinin bomba parçalarını arka arkaya dinleyebilir, o atmosferi evinize taşıyabilirsiniz.

Dört yıl önce yayınlanan albümü ‘You’ve Come A Long Way, Baby' ile İngiltere'nin en popüler ismi olan Norman Cook ya da müzik dünyasındaki bilinen adıyla Fatboy Slim, bir DJ'in de popüler müzisyenlerle yarışabilecek işlere imza atabileceğini kanıtladı. Bronky doğumlu sanatçı müzik kariyerinin ilk profesyonel deneyimlerini Paul Heaton'ın grubu Housemartins ile yaşadı. Bu grupta bas gitar çalmaya başlayan Cook, müzik tarihine geçmiş ilginç bir rekora da sahip. Sanatçı bugüne dek birden fazla farklı grup ve proje dahilinde İngiltere listelerinde bir numara olmayı başardı.

DEĞİŞİK ADLARLA, DEĞİŞİK PROJELER

İlk kez 1986 yılında Isley Brothers klasiği Caravan Of Love ve Hoursemartins grubuyla zirve keyfi yaşayan Cook, ilerleyen yıllarda Beats International ve Dub Be Good To Me, Freakpower ve Turn On, Turn In, Cop Out ile tekrar tekrar İngiltere listelerinde bir numara oldu.

Pizzaman, The Mighty Dub Kats, Fried Funk Food projeleriyle farklı müzik türlerinde müzik yapan Cook, 1995 yılından bu yana Fatboy Slim adı altında dans müzik yapmaya devam ediyor. Basına röportaj vermeyi pek sevmeyen Cook, kendisini yaptığı müzikle ifade etmeyi tercih ediyor. Büyük aşkla bağlandığı Zoe Ball ile evli olan ünlü DJ'in Rockafellar Skank, Right Here, Right Now, Praise You, Bird Of Prey, Weapon Of Choice gibi parçaları listelerde çok başarılı oldu ve sanatçıya milyonlarca albüm satışı kazandırdı. Albümdeki parçaları merak ediyorsanız sıralayalım: Underworld (Born Slippy-Nuxx), Fatboy Slim (Right Here Right Now), Kid Creme (Austins Groove), Scanty (Southern Thing), Minimal Funk (The Groovy Thang), Santos (Pray), The Clumps (The Talk), Basement Jaxx (Where's Your Head At), Jark Prongo (Rocket Bass), Love Tattoo (Drop Some Drums), Black And White Brothers (Put Your Hands Up), Santos ('3-2-1 Fire!), Fatboy Slim (Star 69), Raven Mazie (The Real Life-Fatboy Slim Mix), Fatboy Slim (Sunset-Bird Of Prey), Leftfield (Phat Planet-Album Version) ve Roland Clark (Speak Lord-I get Deep)


İlhan Erşahin’den Harikalar Diyarı


Garanti Bankası'nın sponsorluğunda Babylon'da gerçekleştirilen 'Garanti Caz Yeşili' konserleri, İlhan Erşahin'in sunacağı 'Harikalar Diyarı'yla devam ediyor.

27 ve 28 Şubat'ta gerçekleştirilecek konserlerde, ünlü saksofoncu İlhan Erşahin'e; Laço Tayfa'nın klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, vurmalı çalgılarda Mehmet Akatay, kanunda Nuri Lekesizgöz, basta Matt Penman, davulda Jochen Rueckert ve elektronik seslerde Thor Madsen eşlik edecek.

İlhan Erşahin Babylon'daki konserde, 'evrensel olduğu kadar bizden, eklektik olduğu kadar da rafine' bir proje olan 'Harikalar Diyarı'nı müzikseverlere sunacak. 'Harikalar Diyarı', halen New York'ta yaşayan Erşahin'in, geçtiğimiz yıl Hüsnü Şenlendirici'yle katıldıkları atölye çalışmaları ve konserler sonunda ortaya çıktı. Saat 21:30'da başlayacak konserlerin biletleri, Babylon ve Biletix gişelerinden temin edilebiliyor.

İlhan Erşahin Project aynı kadroyla 1 Mart 21.00'de İzmir'de Efes Convention Center'da (0232-463 33 21), 2 Mart 23.00 'de Ankara Manhattan Club'da da (0312-427 62 63) birer konser verecek.


Sevdiğiniz isimler bir arada

Hayal Kahvesi Çubuklu'da Nescafe 3’ü 1 arada partileri düzenleniyor. Bu konserler kapsamında 23 Şubat'ta Demir Demirkan, 24 Şubat'ta Koray, 25 Şubat'ta Aslı sahne alacak. Tatil boyunca her gün 14.00-18.00 arasında gerçekleşen partilerde alkol, sigara ve giriş ücreti yok, nescafe'nin yeni ürünü Nescafe 3 ü 1 arada var. Yani on sekiz yaş altı da bu partiler sayesinde rahat rahat eğlenebilecek.


Hindistan ile Britanya karşılaşınca


Babylon'da daha önceden de konser veren Badmarsh & Shri bu gece saat 23.00'de İstanbul'da bir konser verecek. Mekan yine aynı, müziklerse Hindistan ile Britanya'nın karşılaşmasından doğmuş


Yaptıkları müziği asian underground değil, sadece dans müziği olarak tanımlayan Badmarsh & Shri 1997 yazında ‘‘Dancing Drums’’ remix'ini yayınladıkları zaman bu parça dans müziği sevenler arasında büyük bir hit olmuştu. İkili bundan kısa bir süre önce yayınlanan aynı adlı ilk albümleriyle drum'n'bass, hip hop, klasik Hint müziği ve cazdan oluşan enerjik bir sound yarattı. Son albümleri ‘‘Signs’’ın da gösterdiği gibi Badmarsh & Shri gerçek anlamda öncü zayılabilecek bir müzikal birliktelik yarattı. İkilinin bas ve canlı ve elektronik perküsyonla ilişkisi dünyanın her köşesinden çeşitli müziklere kadar uzanıyor. Bu birlikteliği böylesine başarılı kılan ise birbirlerinin (Badmarsh Britanyalı, Shri ise Hintli) kültürel miraslarına olan saygıları.

Babylon Performans Merkezi, Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit-Tünel, Beyoğlu. Tel: (212) 292 73 68. Bilet fiyatları 20 milyon TL, öğrenci 12 milyon TL. Biletix: (0216) 454 15 55.


Gençlerin sinema aracılığıyla kendilerini ifade etmesi için olanak yaratmak ve farklı kültürlerden gençlik filmlerini genç izleyicilerle buluşturarak sinema kültürünü geliştirmek amacıyla İstanbul'da bir uluslararası film şenliği gerçekleştiriliyor. 'I.Uluslararası Gençlik ve Sinema Şenliği' adlı etkinlik, TÜRKİYE İŞ BANKASI ve PPR işbirliği ile düzenleniyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleşen şenliğin hedef kitlesi 13 - 17 yaş gençliği. Şenlik çerçevesinde, ulusal ve uluslararası film yarışmalarının yanı sıra, 'Gençlik ve Sinema' ilişkisini irdeleyen etkinlikler yer alacak. Şenlik çerçevesinde, İstanbul liselerinde öğrenim gören öğrenciler arasında açılan Kısa Film Proje Yarışması'na en çok 10 dakika uzunluğunda, video ile gerçekleştirilecek projeler katılabilecek. Başvurular için e-mail : pprtr@superonline.com, tel: 0212 327 32 77

Medok Productions 'Deep Connection Tour' adı altında hazırladığı projeyi, x-ist.com ile beraber hayata geçiriyor. İki ayaklı bir turnenin ilk ayağı 1 Mart 2002 Cuma gecesi Ankara'da, ikinci ayağıysa 2 Mart 2002 Cumartesi gecesi İstanbul'da gerçekleşecek. Bu turnenin en önemli ismiyse, dünyanın en iyi deep house dj/prodüktörlerinden biri olan ve İngiltere'de Fabric isimli kulübün resident dj'i, Fred Everything olacak. Gecelerde Fred Everything'in yanı sıra (20.20 Vision, Bombay Records - Montreal) Mehmet K (Medokk Productions - Montreal) Tarkan (Radio FG) Fuchs (909 Productions) & Yunus (Silver Planet Records, Regress Records) back-to-back çalacak. Giriş: 15.000.000 TL (1 yerli içki dahil). Gece Club Recycle'da 24.00'de başlayıp 06.00'ya dek sürecek. Cumhuriyet Caddesi, No:16, Elmadağ - Taksim Tel: 0212 219 26 39

Dünya üzerindeki satışı yedi milyonu aşan ve ‘‘Mambo No. 5’’ adlı şarkıyla şöhreti yakalayan Lou Bega ikinci albümü ‘‘Ladies and Gentleman’’ın tanıtım turnesi kapsamında 28 Şubat'ta Ortaköy Mix Bar'da bir konser verecek. Cher'in Avrupa turuna özel konuk olarak eşlik eden sanatçı Amerika'da da 22 konser verdi. Şarkıcının konserlerinde kendisine Brezilyalı dansçıların eşlik ettiğini de hatırlatalım.


etkinlik takvimi


Underground'da 23 Şubat Cumartesi gecesi daha önce de aynı mekanda 2 Şubat'ta performans gösteren ve büyük ilgi gören DJ Commie çalacak. DJ Commie 'The Cross Club London'in resident dj'i. Gecede Commie'ye DJ Cervus ve Underground resident DJ'i İlkay eşlik edecek. Saat 23.00'da başlayacak olan A Gate to Clubbin gecelerine giriş ücreti 15.000.000 TL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!