Faruk Çelik silahlı saldırıya uğradı

Güncelleme Tarihi:

Faruk Çelik silahlı saldırıya uğradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2006 13:54

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa'da silahlı saldırıya uğradı. Ayağından vurulan Çelik, hastaneye kaldırıldı. Saldırgan olay yerindeki polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Bursa'nın Nilüfer Merkez İlçe Teşkilatı Kongresinin yapılacağı salona girişi sırasında 50 yaşlarındaki bir kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Kendisine üç el ateş açılan Çelik, kalçasından ve diz kapağından yaralandı. Saldırgan olay yerindeki polisler tarafından gözaltına alındı. Saldırının ardından polis ekiplerince gözaltına alınan kişinin İrfan S. olduğu belirlendi. İlk olarak İhsaniye Polis Merkezi'ne götürülen zanlı, daha sonra Acemler Emniyet Müdürlüğü'ne sevk edildi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Osmaniye gezisi sırasında Çelik'e yapılan silahlı saldırıyla ilgili “Fail konuşmadığı için herhangi bir bilgi alamıyoruz. Böyle bir saldırı beklemiyorduk” diye konuştu.

"SALDIRGAN İMARZEDE OLABİLİR"

AK Parti Bursa İl Başkanı Hayrettin Çakmak, Çelik'in kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Faruk Çelik'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Çakmak, şöyle dedi: “Çok şükür hayati tehlikesi yok. Bir tane kurşun isabet etti baldırına ve kurşun da çıkmış, kemiğe zarar vermemiş. Tüm doktorlar gelip inceleme yaptı. Ameliyata gerek görmediler. Ama birkaç gün hastanede yatması gerekecek. Çünkü ben bizzat başındaydım, ayaklarını hareket ettirdiler. Bütün sinir sistemleri çalışıyor. Tansiyonu da normal. Herhangi bir hayati tehlikesi olmaması, bizim için sevindirici bir durum. Allah çoluk çocuğuna bağışladı.”
Ateş eden kişinin yakalandığını anımsatan Çakmak, şöyle konuştu:

“Bu kişi İnegöllü, Balkan göçmeni bir zat. Çok ilgisiz bir şekilde ifadeler kullanıyor. İlk başta 'ben savcıya söyleyeceğim, mahkemeye söyleyeceğim' diye birşeyler söylemiş. Fakat daha sonra söylediği şu; zannediyorum İmar Bankası'nda parası batmış. Bunun için bazı yasalar çıkarılarak paraların ödenmesi gerekiyormuş. Bundan dolayı da sayın grup başkanvekilimizi sorumlu tutuyormuş. Bu kanunun çıkmaması nedeniyle Kurban Bayramı'nda vuracakmış da uygun ortam bulamamış ve bugünkü kongreye gelerek vurmuş. Zannediyorum 27 milyar liralık bir rakam telaffuz etmiş. Tabi şu anda kesin konuşulacak cümleler değil bunlar. Herhalde ruhi dengesi sıkıntılı bir kişi. Olayın bize de şükür dedirtecek tarafı, hayati tehlikesinin olmaması ve bundan sonra da hiçbir sağlık sorunu yaşamayacak olmasıdır.”
Emniyet müdürlüğünün işine devam ettiğini belirten Çakmak, olayın bundan sonrasını mahkeme safhasının oluşturduğunu kaydetti. Çakmak, gördüğü kadarıyla polisin saldırı sonrası linçi önleyerek zanlıyı alıp karakola götürdüğünü söyledi. Çakmak, şunları kaydetti:

“Ben o onda orada yoktum. Bakan bey ile yukarı çıkmıştım. Haber gelince aşağı indik. Herhalde meczupvari bir kişi. Faruk Bey'i biraz önce başbakanımız aradı. Başbakanımıza anlattığı da şu; 'Bir anda yanıma birisi geldi... Zannediyorum profesyonel bir suikastçı değildi. Artık nasıl ateş edeceğini, ne yapacağını da şaşırmış olabilir. Yaptığı hareket o'. Faruk beyin morali, babası gelince biraz bozuldu. Böyle bir şey beklemiyorduk, çünkü bu işleri meczuplar yapar. Bir meczubun da gelip yapabileceği budur, beklediğimiz hareketler değildir bunlar. Biliyorsunuz geçenlerde bizim il binamıza bomba attılar. Siyasette olmasını hiç arzu etmediğimiz, görmek istemediğimiz şeyler. Ama bunlar oluyor. Bundan sonra da biz tedbirli oluruz. Yapabileceğimiz budur.”

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Çelik'in hayatı tehlikesi bulunmadığı bildirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu da, Çelik'le ilgili ”Parlamentere yapılan saldırıyı kınıyorum. Aldığımız bilgilere göre Çelik'in hayati tehlikesi yok” açıklamasında bulundu. 

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, silahlı saldırıya uğrayan Çelik'in tedavi gördüğü hastaneye giderek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Çelik'in bacağından vurularak yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı öğrenen Özak, kongrenin yapıldığı düğün salonundan çıkarak, Çelik'in kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.

Haberin Devamı

Bu arada, Faruk Çelik'in kardeşi Osman Çelik'in saldırı nedeniyle fenalık geçirdiği öğrenilirken, olaya büyük tepki gösteren partililer, zanlıyı bulunduğu polis aracından indirmeye çalıştı.

Öte yandan, saldırıdan sonra iptal edilen kongrenin yapılacağı salon boşaltıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!