Fakirlik canından etti

Güncelleme Tarihi:

Fakirlik canından etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 11:17

İZMİR'in Basmane Semti'nde yoksulluk ve çaresizlikten kaynaklanan aile dramı yaşandı.

Haberin Devamı

MİNİK NAZLIHAN'IN FOTOĞRAFLARI

Geçen yıl 29 yaşındaki berber eşinden boşanan 34 yaşındaki Yasemin Uçaner, 4 çocuğuyla birlikte, kirada oturan ve işçi emeklisi babası ve ev kadını annesinin yanına yerleşti. Çalışmayan Yasemin Uçaner, komşuların da yardımlarıyla çocuklarıyla birlikte geçinmeye çalıştı. Ancak 2 katlı eski evin elektriği 600 liralık ödenemeyen borç nedeniyle 5 ay önce kesildi. Dün akşam uykusu gelen 2 yaşındaki kızını üst katta odaya yatıran anne, korkmaması için de mumu yanık bırakarak odadan çıktı. Ancak mumun devrilmesi sonucu çıkan yangında odaya dolan duman, minik kızın ölümüne neden oldu.

Berberlik yapan eşi Zeki Taşer'den geçen yıl boşanan 34 yaşındaki Yasemin Uçaner, çocukları ilköğretim 1'inci sınıf öğrencisi Baran (8), Serkan (5), Nazlıhan (2) ve 9 aylık Cihan Taşer'le birlikte kirada oturan anne- babasının yanına yerleşti. Ev hanımı annesi Hacer Uçaner (75) ile işçi emeklisi babası Mehmet Uçaner'le (77) yaşamaya başlayan ve çalışmayan Yasemin Uçaner, komşuların da yardımlarıyla çocuklarıyla birlikte geçinmeye çalıştı.

BORÇ NEDENİYLE ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Ancak evin elektriği, ödenemeyen 600 TL'lik borç nedeniyle 5 ay önce kesildi. Dün akşam saatlerinde uyuyan küçük kızı Nazlıhan Taşer'i, ikinci kattaki odaya götüren Yasemin Uçaner, uyanınca korkmaması için de odada bir mum yakıp ayrıldı. Saat 23.00 sıralarında evin ikinci katından dumanların çıktığını farkeden mahalle sakinleri, durumu polise ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Evin kapısını da çalan komşular, ikinci kattan dumanların yükseldiğini haber verdi.

HASTANEDE CAN VERDİ

Yasemin Uçaner'in ikinci katta kızının uyuduğunu söylemesi üzerine hızla üst kata çıkanlar, duman dolu odadan minik kızı çıkardı. Dumandan zehirlendiği anlaşılan minik Nazlıhan, hemen otomobille Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Talihsiz çocuk hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞLARDI

Geçen 24 Nisan'da minik Nazlıhan'ın doğum gününü kutlayan yakınları, ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Nazlıhan'ın cesedi hastane morguna kaldırılırken, otopsi yapılacağı bildirildi.

Evde inceleme yapan polis ve itfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış nedeninin bilirkişi incelemesinin ardından netlik kazanacağını, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!