Fakirliği de aşan dram

Güncelleme Tarihi:

Fakirliği de aşan dram
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

Bursa Orhangazi İlkokulu’nda okuyan 9 yaşlarındaki Havva ve Gizem’in karne aldıkları gün sınıfa yaptıkları konuşma öğretmenleri tarafından kaydedildi ve Facebook üstünden yayıldı. Havva sınıf başkanı olarak arkadaşları tarafından yeterince kale alınmadığından şikayetçiydi. Başkan yardımcısı Gizem’in durumu ise bambaşka?

Haberin Devamı

SINIF BAŞKANI KIZLARIN İSYANI - Web TV

Yırtık çizmeyle ayakları ıslak ve üşüyerek okula geldiğinden, babasının işsiz olduğundan bahsediyordu. Beyaz Show’a katılmak için İstanbul’a gelen anne Ayla Yüksel ve Gizem’le akrabalarının evinde buluştuk. 9 yaşındaki Gizem’in 5 yaşında Ufuk adlı küçük bir kardeşi, İrem(11), Umut(13), Hatice(15) ve Uğur(16) adlı ağabey ve ablaları var. Babası Salih Yüksel inşaat işçisi ama aylardır iş bulamadığı için evi anne Ayla Yüksel geçindirmeye çalışıyor. Ama pek de başarılı olduğu söylenemez. Ne iş yapıyor Ayla Hanım? Merdivene gidiyor! Beş katlı bir apartmana ayda dört kez gidiyor ve kat başına 10 lira alıyor. Yani ayda 50 lira. “Gizem ve diğer kızım İrem de kuru bezle trabzanların tozunu alıyor. Şansım varsa bazen TOKİ’deki evlerden de cam ve kapı sildirmek için çağırıyorlar. Oradan da 70 lira kazanıyorum” diyor.

Ayla Hanım’ın tek istediği yakacak kömür, kirayı ödeyebilmesini sağlayacak belirli bir gelir. Yani çocukların eğitimini devam ettirmeleri için gereken asgari bir hayatı idame ettirmek.

Gizem’in dilek listesi

GİZEM’e “Karşına bir peri çıksa ve dile benden ne dilersen dese, ne dersin” diye sordum. Sıraladı:

* Üç kızlar için bir yatak? Üç kızlar demek, ben, İrem ve Hatice ablam? Bizim yatağımız yok. Çek yatta yatıyoruz ama aç-kapa yaparken o da bozuldu!
* Mor bir elbise? Mor ve turuncu en sevdiğim renk.
* Anneme daha çok merdiven işi.
* Umut Ağabeyimin hep başı ağrıyor. Onun iyileşmesi.
* Kardeşim Ufuk 5 yaşında ama hala konuşamıyor. Onun şakır şakır konuşması.
* Barbie’li bir çanta
* Barbie’nin kendisi
* Bir de babam bize kötü davranmasın, düzgün bir aile olalım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!