Fakıbaba'dan gazeteciye tokat

Güncelleme Tarihi:

Fakıbabadan gazeteciye tokat
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 07, 2009 10:06

ŞANLIURFA Belediye Başkanı SP'li Ahmet Eşref Fakıbaba, kentin Haşimiye Meydanı Barutçu Hanı’nda esnafı ziyaret ederken bıçaklı saldırı girişimiyle karşılaştı. Başkan Fakıbaba'ya bıçaklı saldırıyı korumaları önledi. Olayın şoku yaşanırken Fakıbaba ve korumaları, olayla ilgili soru soran ve görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tekme-tokat saldırdı. Soru soran DHA Kameramanı Ömer Pınar'a önce Belediye Başkanı Fakıbaba vurdu, ardından koruması tokat attı...

Haberin Devamı

FAKIBABA'DAN GAZETECÄ°YE TOKAT


Başkan Fakıbaba, bugün saat 10.00 sıralarında geleneksel esnaf gezisine çıktı ve Haşimiye Meydanı’nda bulunan Barutçu Hanı’nda esnafı ziyarete başladı. Beyaz eşya satıcıları Yusuf Toprak ve Hakim Toprak ile Başkan Fakıbaba arasında yapılan gölgelik nedeniyle tartışma çıktı. İddiaya göre 2 esnaf bıçak çekince, Başkan Fakıbaba'nın korumaları silahlarını çekti. Araya girenler sayesinde Başkan Fakıbaba, bıçaklı saldırıdan kurtuldu.

Polis, bıçaklı saldırıda bulundukları belirtilen Yusuf Toprak ve Hakim Toprak'ı gözaltına aldı.

GAZETECÄ°LERE SALDIRI

Olayın duyulması üzerine basın mensupları bir süre Barutçu Han'da oturan Fakıbaba ile görüşüp görüşünü almak istedi. Basın mensuplarının görüntü almasına sinirlenen Fakıbaba, kameraların kapatılmasını istedi, ardından da korumaları tekme tokat gazetcilere saldırdı.

Çıkan arbedede Başkan Fakıbaba, DHA kameramanı Ömer Pınar’ın önce yakasına yapışarak kameranın önünü kapatmaya çalıştı, sonra da boğazını sıkmaya kalkıştı. Bu sırada belediye çalışanı olduğu öğrenilen İbrahim Kubat da Ömer Pınar’a tokat attı, ardından Başkan Fakıbaba’yı uzaklaştırdı. Bu sırada kayıtta bulunan kameralar, tokat anını saniye saniye kaydetti. Diğer gazeteciler de Fakıbaba’nın çevresini saran koruma ve belediye çalışanları tarafından tartaklanarak çekim yapmaları engellendi.

 Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!