Faizsiz kredi vurgunu! Polis bile inandı...

Güncelleme Tarihi:

Faizsiz kredi vurgunu Polis bile inandı...
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 10:13

Antalya’da KOSGEB’in ismi kullanan hayal tacirleri, faizsiz kredi yalanıyla binlerce liralık vurgun yaptı. Dolandırıcıların kurbanı olan emekli polis memuru İ.U., “Telefonla arayıp faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz kredi vereceklerini söylediler. Dosya masrafı olarak da 500 lira talep ettiler. Kurumsal konuşmalara inanıp parayı yatırdım. Kredi yatmayınca gerçek ortaya çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) 50 bin liralık sıfır faizli destek kredisi dolandırıcıların iştahını kabarttı. Antalya’da kredi başvurusu yapan kişilerin mesaj ve sesli çağrı ile ulaşan hayal tacirleri, “Krediniz onayladı. Paranın hesaba geçmesi için 500 liralık dosya masrafı ödemeniz gerekiyor” diyerek vurgun yaptı.

‘SEVİNDİM KABUL ETTİM’

Daha önce de aynı yöntemle binlerce kişiyi dolandıran kişilerin yöntemlerini Hürriyet muhabirine anlatan emekli polis memuru İ.U, “KOSGEB başvuru sonuçları açıklanmadan hemen önce cep telefonumdan arandım. Karşımdaki kişi KOSGEB yetkilisi olduğunu söyleyerek, “Hesabına 50 bin lira faizsiz, 2 yıl geri ödemesiz para yatıracağız” dedi. Tabi ki sevindim ve teklifi kabul ettim” dedi.

Haberin Devamı

‘KAMU KURUMLARINA AKTARILACAK’

Telefondaki kişinin 50 bin liralık kredinin blokesini açtırmak için 500 lira talep ettiğini vurgulayan İ.U., “Bu parayı neden istediklerini sordum. Bana yasal bir talepte bulunduklarını, alınan paranın kamu kurumlarına aktarılacağını söylediler. Son derece kurumsal bir görüşme olduğu için şüphelenmedin ve parayı yatırdım” diye konuştu.

‘BEKLEDİM PARA YATMADI’

500 lirayı yatırmasına rağmen 50 bin liralık krediyi alamayınca dolandırıldığını anladığını belirten emekli polis memuru, şöyle dedi: “Yaklaşık 1 hafta bekledim. Sürekli hesabımı kontrol ettim. Para yatmayınca yetkili kuruma başvurdum. Bana böyle bir uygulamalarının olmadığını söylediler. O an ne yapacağımı şaşırdım. Büyük bir hayal kırıklığı yaşadım.”

VALİLİK VE KOSGEB UYARDI

Vatandaşları telefon ya da internet yoluyla kendilerine ulaşan ve KOSGEB’in ismini kullanarak para talebinde bulunan kişilere itibar etmemesi konusunda uyaran Antalya Valiliği, KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, “Kredi başvuru yapmayan vatandaşlarımıza bile ulaşıp dolandırmayı denemişler. Bu kişilerle ilgili bilinçli olunmalı. En ufak bir şüphede 444 1 567 numaralı hattı arayarak bilgi alınabilir. KOSGEB personeli hiçbir şekilde telefonda para talep etmez” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!