Faiz artırımı doları düÅŸürdü

Güncelleme Tarihi:

Faiz artırımı doları düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 09:54

Merkez Bankası'nın dünkü faiz artırımının ardından dolar güne düşüşle başladı. Dolar bankalararası piyasada 1.23 YTL sınırına kadar geri çekildi.

Haberin Devamı

Dolarda önceki haftalarda Merkez Bankası'nın 'faiz artışı' sinyali vermesiyle başlayan düşüş durmak bilmiyor. Henüz 1 ay önce 1.30 seviyesinin üzerine oturan dolar, şimdilerde ise 1.23'e doğru geri çekiliyor. Dolar mevcut seviyeleri en son yaklaşık 2 ay önce görmüştü.

Dolardaki hareketi değerlendiren uzmanlar, yüksek faizin kurları baskı altına aldığını dışarıdan sermaye girişi ile doların gerilediğini ifade ediyor. Özellikle yabancıların Türkiye'ye yönelik ilgisi yeniden artarken, dışarıdan gelen para ağırlıklı olarak gecelik faizi tercih ediyor.

HSBC Yatırım dolara iliÅŸkin öngörüsü şöyle:Â

"Merkez Bankası'nın faiz artırımı Türk Lirası'nın cazibesini artırırken yurt dışı mali piyasalardaki iyimser hava da gelişmekte olan piyasalara yönelik fon akışını destekliyor. Dolar kuru son günlerde 1.2450 desteği üzerine tutunuyordu. Dün, Londra kaynaklı dolar satışları ile birlikte bu destek aşağı yönde kırılınca dolar kuru da 1.2350-1.2400 aralığına varan bir düşüş sergiledi.

Haberin Devamı

Pazartesi günü Türk mali piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olması 3 günlük faiz getirisinden dolayı Türk Lirası'na olan ilgiyi sürdürebilir. Dolarda teknik seviyelerin birer birer aşağı yönde kırılması ile yeni bir seviyeden bahsetmek zorlaşıyor. Ancak, mali piyasaların moralini bozacak bir gelişmenin olmaması durumunda TRY’deki değer kazancı devam edeceğe benziyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!