Faisal Finans yöneticilerine vergi davası

Güncelleme Tarihi:

Faisal Finans yöneticilerine vergi davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2002 12:17

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 1996 yılında 12 adet gerçek dışı belgeyi kayıtlarına geçirmek suretiyle vergi kaçırdıkları öne sürülen Faisal Finans Kurumu`nun 7 yöneticisi hakkında 3`er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu tarafından hazırlananiddianamede, Mohammed Al Faisal Al Saud, Salih Özcan, Mohammed Fouad El Sarraf, Omar Abdi Ali, Mahmoud El Halw, Abdu Hamed Abou Moussa ve Abdulaziz Abdullah El Fadda`nın, Faisal Finans Kurumu A.Ş`nin yöneticive yetkilileri oldukları belirtildi.

Akyol Pamuk Ticareti ve Sanayi A.Ş`nin, 22 Ekim 1995 ile 27 Mayıs 1996 tarihlerinde Putaş Pamuk Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş`den toplam 234 ton 570 kilogram mahlıç pamuk alarak, bu pamuğu Faisal Finans Kurumu`na satmış gözüktüğü kaydedilen iddianamede, sanıkların kayıtlara geçirdiği bazı faturalardaki malların fatura tarihinden sonra İzmir Ticaret Borsası tarafından tescil edilmesi nedeniyle gerçekte böyle bir mal hareketi olmadığının anlaşıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

İddianamede, Akyol Pamuk Ticareti ve Sanayi A.Ş`nin düzenlediği sevk irsaliyelerinde şoför imzalarının farklı olduğu, malı nakleden  Putaş Pamuk Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş`nin kayıtlarında gelir, satış yapan Akyol Pamuk Ticaret Sanayi A.Ş`nin kayıtlarında da gider olmadığı anlatıldı.

Putaş Pamuk Ürünleri Sanayi Ticaret A.Ş`nin, Faisal Finans Kurumu`ndan nakit kredi kullanabilmesi için muvazalı işlemlerle pamuk stoku bulunmayan firmanın sahte evrakla pamuk satmış gözüktüğü belirtilen iddianamede, Faisal Finans Kurumu`nun o dönemki yetkilileriolan sanıkların, 1996 yılının Mayıs ve Aralık aylarında 12 adet gerçekdışı belgeyi kayıtlarına geçirdiği ifade edildi.

İddianamede, sanıkların 213 sayılı Vergi Usul Kanunu`nun 359. maddesi uyarınca 6`şar ay ile 3`er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

Sanıkların yargılanmasına, önümüzdeki günlerde İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi`nde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!