Fahişe polisin zaferi

Güncelleme Tarihi:

Fahişe polisin zaferi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bir zamanlar hayatını striptiz ve fahişelik yaparak kazandığı gerekçesiyle emniyet örgütünden atılan Avustralyalı kadın polis, görevine geri dönmek için açtığı davadan zaferle çıktı.

Avustralya'nın New South Wales eyaletinde görülen bir dava, tüm dünyanın ilgisini çekti. Mahkeme hakimi, kadın polis Kim Hollingsworth'u görevine iade ettiği gibi, emniyet taşkilatını da genç kadına 25 bin 200 dolar ödemeye mahkum etti. Emniyet teşkilatına girmeden önce polis gecelerinde striptiz yapan ve Sydney'deki Black Garter Genelevi'nde çalışırken polis müşterileri olan Kim Hollingsworth, 1995 yılında eski kimliğinin ortaya çıkması üzerine işten çıkarılmıştı.

Polis teşkilatı içindeki yolsuzlukların ortaya çıkarılması için gerçekleştirilen örtülü operasyonlarda, fahişelik günlerinden kalma bilgileri sayesinde polise çok yardımcı olan Hollingsworth, başarılı çalışmalarına rağmen görevden alınmasını hazmedemedi ve mahkemeye başvurdu.

Dün sonuçlanan davada yargıç genç kadının ‘‘çifte standart’’ kurbanı olduğuna karar verdi. Hakim gerekçeli kararını açıklarken ‘‘Eski kimliğini gizlediği için teşkilat içinde kendisine güvenilemeyeceğine karar verenler, uyuşturucu kullanıp fahişelere giden erkek polislerin faaliyetlerine göz yumuyorlar’’ dedi.

Sevinç içinde adliye binasından ayrılan Kim Hollingsworth ise yetenekleri doğrultusunda terfi edeceğine inandığını belirterek polis eğitimini tamamladıktan sonra, dedektif olarak çalışmak istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!