Faciaya acele eden sürücü mü neden oldu

Güncelleme Tarihi:

Faciaya acele eden sürücü mü neden oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 00:00

Roma Savcılığı, önceki gün 12 Türk’ün yaşamını yitirdiği otobüs kazasında araç sürücüsünün hatalı olduğu varsayımı üzerinde duruyor. Savcı Leonardo Frisani, otobüsü mühürletti ve "kara kutusu"na incelemek için el koydurdu. Otobüsün bağlı olduğu "Traina" şirketinin sahipleri ve 38 yaşındaki sürücü Adamo Cellini hakkında da "toplu faciaya neden olmak"tan dava açıldı.

İTALYA’nın başkenti Roma’daki Ford bayileri toplantısına katılan Türkleri taşıyan otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği faciadan yaralı kurtulan Sami Şentürk, otobüsün yokuş aşağıya fazla süratle seyrettiğini söyledi. Yaralanan 18 Türkten biri olan Şentürk, ayrıca aracın kadranında bir kırmızı sinyalin sürekli yanıp söndüğünü gördüğünü belirtti.

FREN Mİ KİLİTLENDİ

Bilirkişilerin olay yerinde yaptıkları ilk incelemelerde asfalttaki tek lastik izinin frende bir kilitlenme olduğu varsayımını güçlendirdiği öne sürüldü. Eski olmasına karşın geçen yıl revizyondan geçtiği öğrenilen "İveco" marka İtalyan üretimi otobüsün fren sistemlerinin de yine geçen yıl yenilendiği şirket tarafından belgelerle kanıtlandı.

OĞLUMU ÇOK ÖZLEDİM

Öte yandan araç sürücüsünün, resepsiyonun verildiği Villa Miane’de yolcuları beklerken babasına telefon edip 3 yaşındaki oğlunu çok özlediğini ve görmek için sabırsızlandığını söylediği öğrenildi. Bu arada ödül gecesinde şarkıcı Sertap Erener’in de sahneye çıktığı belirtildi.








Cenazeler yarın geliyor

ROMA’daki otobüs kazasında yaşamını yitiren 12 Türk’ün cenazeleri, Roma Savcılığı tarafından Setur’a teslim edildi. Melahat ve Ali Başar, Mehmet, Emine ve Ahmet Keleş, Erdal ve Emine Çiçeksay, Yılmaz ve Rukiye Tuzcu, Tahsin ve Leyla Işıldar ile Arife Erçetin cenazeleri, yarın Roma’dan İstanbul’a gönderilecek. Cenazelerin THY’nin yarıki seferiyle TSİ 17.00 sıralarında İstanbul’a ulaşacağı bildirildi.

Bu arada kazada yaralanan Türk vatandaşlarının Roma’daki tedavileri devam ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!