Faciadan dönüldü

Güncelleme Tarihi:

Faciadan dönüldü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2011 23:18

ÜMRANİYE’de, şehirlerarası yolcu otobüsünde çıkan yangın zamanında fark edilerek, yolcular tahliye edildi. Tamamı dolu olan otobüsteki yolculardan bazıları, yangın sırasında büyük bir panik yaşandığını söyledi.

Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’ndan, Ordu Ünye’ye gitmek üzere kalkan İsa Okuyucu idaresindeki 52 LE 961 plakalı şehirlerarası otobüste, saat 20.30 sıralarında Ümraniye Hatboyu Caddesi’nde dumanlar yükseldi. Otobüsü kenara çekerek durduran sürücü, kapıları açarak güvenli bir şekilde yolcuları tahliye etti. Müdahale etme fırsatı olmadan otobüsün içi dumanlar içinde kaldı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan araca köpükle müdahale ederek söndürdü. Daha sonra soğutma çalışması yapan itfaiye, otobüsün açılmayan bagaj kapıları da açarak kontrol etti.

Otobüsün büyük kısmının dolu olduğunu belirten yolculardan biri, "Otobüse otogardan bindim. Herhangi bir sorun yoktu. Olaydan birkaç dakika önce Ümraniye’den yolcu alındı. Ne olduğunu anlamadan içeriyi duman bastı. Sürücü zamanında kapıları açmazsa çok kötü şeyler olabilirdi" dedi.

Firma yetkilileri, yolcuların sigortalı olduğu ve yanan eşyalarının zararlarının karşılanacağı söyledi. Yetkililer ayrıca yolcuların başka bir otobüsle yollarına devam edeceklerini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!