Facebook’ta veda mesajı

Güncelleme Tarihi:

Facebook’ta veda mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2012 00:00

Şehit Piyade Komando Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun (21) Trabzon Kurtuluş Mahallesi’ndeki evine giden İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Sönmez, aileye acı haberi verdi.

Haberin Devamı

5 kardeşin en küçüğü olan ve tezkeresine 5 ay kalan şehidin annesi Nurten ve babası Ali Sait Erosmanoğlu gözyaşlarına boğuldu. Şehit askerin uzun yıllardır baktığı saka kuşu kafesiyle birlikte evin önüne çıkarıldı. Ali Yasin’in annesi ve halaları, kuşun kafesinin yanında ağıtlar yaktı. En son 3 gün önce evi arayan Ali Yasin’e annesinin, “Kendine dikkat et oğlum” dediği belirtildi. Baba Erosmanoğlu, “Düşmanlarımız içimizde, Meclis’te. Buna Başbakanımız bir çözüm bulsun. Benim bir oğlum gider, arkasından diğeri gider, gerekirse ben de giderim” derken, şehidin ağabeyi Cemal Erosmanoğlu, “3 gün önce aradığında ‘Bu belki son görüşmemizdir. Ölmez de sağ kalırsak belki yine görüşürüz’ demişti. Dinsin artık bu acı” diye konuştu. Ali Yasin Erosmanoğlu’nun sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta paylaştığı bir fotoğraf da görenleri duygulandırdı. Fotoğrafta Türk bayrağı ve dağda nöbet bekleyen asker figürlerinin altındaki yazıda, “Bekliyorum anne, elim tetikte, bekliyorum anne memleketi ve seni” ifadesi yer alıyor. Yenimahallespor’da amatör olarak futbol oynayan Ali Yasin Erosmanoğlu’nun müzikle uğraştığı ve “Ölü Kral” lakabıyla rap müzik yaptığı belirtildi.

2 ateş düştü

Haberin Devamı

Şehit askerlerden Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ali Gümüş (24) ile Piyade Ulaştırma Er Samet Bütün’ün (21) Konya’daki aileleri, acı haberle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Türk Yıldızları 20’nci Kuruluş Yıldönümü ve Anadolu Kartalı Tatbikatı için Konya’da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile birlikte şehit er Samet Bütün’ün evine giderek taziyede bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Bilgel, şunları kaydetti: “Söyleyecek bir şey, bir laf bulamıyorum. Genelkurmay Başkanı bölgeye gitti. Bugün buraya geleceklerdi. Şehit ailesine taziyelerini gönderdiler, geçmiş olsun dileklerini... Allah’tan rahmet diliyor şehitlerimize. İnşallah bu son olur diyoruz. Kendi taziyelerimizi de burada bizzat Hava Kuvvetleri Komutanımızla aileye ilettik.”

Zazaca ağıtlar

Haberin Devamı

Diyarbakır’ın Hani İlçesi Gürbüz beldesinde yaşayan 7’si kız 11 çocuklu Hasret-Galip Kılıç çiftine oğulları piyade onbaşı Cahit Kılıç’ın şehit olduğu haberi verildiğinde anne Hasret Kılıç fenalaştı. Acılı anne şehit oğlu için Zazaca ağıtlar yakarken baba Galip Kılıç, yakınları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.
? Piyade Er Yaşar Doymuş’un (21) şehit olduğu haberi, Giresun’un Tirebolu ilçesi Hamam Mahallesi’nde yaşayan ailesine Giresun Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş tarafından verildi. Acı haberin ulaşmasının ardından şehit ailesinin evi ve caddedeki binalar, Türk bayraklarıyla donatıldı.
? Piyade Er Mustafa Türkmen’in, İzmir’in Buca ilçesindeki ailesi şehit haberiyle yıkıldı. 2 çocuklu Türkmen ailesinin büyük oğlu Mustafa Türkmen’in şehit düştüğünü öğrenen yakınları, Buca’daki eve akın etti.

Bebeği 9 aylık

Haberin Devamı

Şehit Piyade Er Umut Bulut’un (21) Samsun’daki evinde yas var. Samsun Garnizon Komutanlığı ekipleri, sağlık görevlileriyle birlikte şehidin Canik ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi verdi. Anne Gülbahar (55), baba Mustafa Bulut (58) ve şehit eşi Özlem Bulut gözyaşlarına boğuldu. 9 aylık Selçuk adında çocuğu olan Bulut’un geçen yıl askere gitmeden 2 ay önce eşini kaçırarak evlendiği belirtildi. 1 erkek, 4 kızkardeşi olan Bulut’un bir su bayisinde kurye olarak çalıştığı bildirildi. Bulut’tan geriye askere gidişi sırasında yakınlarıyla karşılıklı oynadığı fotoğrafları kaldı.

Muşlu Piyade Onbaşı İsa Sayın’ın Mersin’deki baba evinde yas var. Mevlana Mahallesi’nde oturan baba Mehmet Ali ve anne Emine Sayın’a acı haberi Mersin Merkez Komutanı Kıdemli Albay Ekrem Özer ve beraberindeki askeri erkan verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!