Facebook’ta örgütlenen muhtarlar Ankara’da seslerini duyuracak

Güncelleme Tarihi:

Facebook’ta örgütlenen muhtarlar Ankara’da seslerini duyuracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2011 00:00

İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinden mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını dile getirmek, taleplerini iletmek üzere 12 Şubat günü Ankara’da buluşacak.

İzmir’in Balçova İlçesi Onur Mahallesi Muhtarı Hamit İhsan Tanes, bir süre önce Facebook’ta “Türkiye Mahalle ve Köy Muhtarları Platformu”nu kurdu. Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 500 muhtar, kısa sürede bu platforma üye oldu. Sıkıntı ve sorunları ortak olan muhtarlar, internetteki bu sosyal paylaşım sitesi üzerinden gerçekleşen buluşmada, toplu halde seslerini duyurmak konusunda görüş birliğine vardı. Mahalle ve köy muhtarları, bu kapsamda 12 Şubat Cumartesi günü Ankara’da bir araya gelecek. Saat 09.00’da Anıtkabir’i ziyaret edecek olan muhtarlar ardından bir basın açıklaması yapacak.
Facebook’taki platformu kuran Balçova Onur Mahallesi Muhtarı Hamit İhsan Tanes, muhtarların hâlâ 1924 yılında çıkarılan kanunla görev yaptığını belirterek, yeni düzenlemeler gerektiğini söyledi. Mahalle muhtarlıklarının tüzel kişiliklerinin bulunmadığını, sosyal güvencelerinin olmadığını, her ay verilen 340 liranın bile bankaya maaş olarak değil ödenek adıyla yattığını anlattı. Gelinen noktada, muhtarların çok sayıda görevleri olmasına rağmen itibarlarının kalmadığını savunan Tanes, “Bugüne kadar iktidarlar muhtarların sorunlarına eğilmedi. Biz sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz. Eğer ileride muhtarlıkları kaldıracaklarsa da bunu çıkıp açıklasınlar. Bu işi sürüncemede, bizi de kaderimizle baş başa bırakmasın” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!