Facebook eğlence portalı haline geliyor

Güncelleme Tarihi:

Facebook eğlence portalı haline geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2011 11:35

Dünyanın en büyük sosyal paylaşım ağı olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, sitesi için yapacağı en son güncellemeleri açıkladı.

Haberin Devamı

Facebook’un Google+ ile olan rekabetinin iyice arttığı günlerde, sosyal paylaşım ağını bir eğlence portalına dönüştüreceğini belirten Zuckerberg, içeriğini müzik, film, televizyon programları, kitap, oyun ve haberlerin oluşturacağı yeni Facebook görünümü hakkında bilgiler verdi.

 

San Francisco’da dün düzenlenen Facebook’un yıllık konferansında konuşan Zuckerberg, davet edilen 2 bin yazılım şirketine Facebook’taki kullanıcı profillerinin yeni tasarımlarını ve geliştirilecek yeni medya altyapısını tanıttı.

 

Tüm iş sektörlerinin işlemlerini sosyal medya ağına aktarmasına yardım edeceklerini ifade eden Zuckerberg, insanların zamanlarını ve paralarını nasıl harcadıkları konusunda daha etkin bir hale geleceklerini belirtti.

Haberin Devamı

 

Analistler, Facebook’un hamlesini bir numaralı sosyal medya ağı olarak kalmak amacını taşıdığını belirtirken, yeni içerik altında Türkiye’de henüz kullanılamayan Spotify müzik yazılımı ve Hulu ile Netflix gibi video programları da Facebook’da yer alacak.

 

VİDEO VE MÜZİK İZLEMEK KOLAYLAŞACAK

Kullanıcılar, listelerindeki diğer kullanıcıların dinlediği müzik ve izlediği programlara ait linkleri otomatik olarak görecek. Ayrıca kullanıcılar arkadaşlarını güncellemelerden haberdar edebilecek. Kullanıcılar ne pişirdikleri, yedikleri veya koşu yaptıkları parkur hakkındaki bilgileri bile paylaşabilecek.

 

Warner Bros gibi film stüdyolarıyla zaten çalışmakta olan Facebook, online film kiralanması konusunda da öncü portallardan biri haline gelecek. ABD’deki kullanıcılar, Netflix gibi programlar üzerinden izledikleri videoları da başka ülkelerdeki kullanıcılarla paylaşma imkanı bulacak.

 

Haberin Devamı

Dahası, Washington Post ve News Corparation’a bağlı online gazetelerin başını çektiği internet haber siteleri haberlerini dijital ortamda okuyucularına sunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!