Facebook anlaşması SEC’i harekete geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Facebook anlaşması SEC’i harekete geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2011 12:35

ABD’nin sermaye piyasalarını denetleme organı SEC, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin hisse satışlarını mercek altına alıyor. Kurum, satın almalarla ilgili kamuoyuna yapılan açıklamalara yönelik düzenlemeleri gözden geçirip geçirmemeyi tartışıyor.

Haberin Devamı

Küresel ekonominin nabzı EKONET'te atıyor          

 

Wall Street Journal gazetesinin konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, ABD’de kanunların, 500 ya da daha fazla hissedarı bulunan şirketlere, yatırımcıların çıkarlarını korumak için belirli mali bilgileri açıklama zorunluluğu getiriyor. 

 

SEC’in başlattığı inceleme şu anda ilk aşamasında ve bugüne kadar yapılan denetlemelerde de , kuralları ihlal eden herhangi bir şirkete rastlamadı.

 

Haberin Devamı

SEC, ne Wall Street Journal ne de Reuters haber ajansının konuyla ilgili sorularına cevap verdi.  

 

Bu alandaki son gelişme, Facebook’un, ABD’li banka Goldman Sachs ve Rus yatırım şirketi Digital Sky Technologies’den toplamda 500 milyon dolarlık yatırım almıştı. Bu yatırım Facebook’un değerinin 50 milyar dolara çıkmasını sağlamıştı.

 

Goldman Sachs- Facebook anlaşmasının ardından, SEC aynı zamanda 500 hissedar kanunu ihlal etmek için geliştirilmiş başka araçların olup olmadığını da araştırmayı planlıyor.

 

SEC, yatırımcıları operasyonları hakkında fazla bilgi vermeyen şirketlerden koruyan kuralları gözden geçirmekle birlikte, aynı zamanda özel şirketlerin fon toplama taleplerini de tartışmaya açmayı planlıyor.

 

*Bu yazı WSJ’de “Facebook Deal Spurs Inquiry” başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.

 

EkoNet'i Facebook'ta takip etmek için:                

http://www.facebook.com/#!/HurriyetEkonet                                                                

                                

EkoNet'i Twitter'da takip etmek için:                  

http://twitter.com/HurriyetEkonet  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!