Fabrikatörün evlat dramı

Güncelleme Tarihi:

Fabrikatörün evlat dramı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2001 02:19

Trilyonlarca liralık serveti olan tencere fabrikatörü baba, evden kaçarak kötü yola düşen ve eroinman olan kızı Ayten'i kurtarmak için 24 yıl boyunca her yolu denedi, ancak başarılı olamadı.

Arslan Akgül, 37 yaşındaki kızını kurtarmak için tam 24 yıl mücadele etti. Hatta düştüğü genelevden bile çıkarıp, üç çocuğuyla bakımını üstlendi. Ama Ayten Kılıç, kötü çevreden uzak duramadı ve eroin batağına saplandı. Acılı baba sonunda mücadeleden vazgeçip, kızını evlatlıktan reddetti. Ve Ayten Kılıç, bir ay önce polise uyuşturucu satmak isterken yakalanıp cezaevine konuldu. Baba Arslan Akgül, Çorum'dan 1963 yılında İstanbul'a geldi ve kardeşi Muzaffer Akgül ile Akkor Çelik Tencere Fabrikası'nı kurdu. Arslan Akgül'ün fabrikasında çalışan kızı Ayten, 13 yaşında, aynı işyerinde çalışan Yusuf Kılıç'a áşık oldu. Yaşı çok küçük olduğu için ailesinin evlenmesine izin vermediği Ayten, sevgilisi Kılıç'a kaçtı.

Telli duvaklı düğün

Akgül, sözünü dinlemeyerek evden kaçan kızı Ayten'i affetti ve ona telli duvaklı düğün yaptı. Çorum'a yerleşen Kılıç çiftinin, 5 yıl içinde üç çocukları oldu. Ancak aşkları kısa sürede bitti. Ayten Kılıç, üç çocuğuyla evi terk edip, başkasıyla yaşamaya başladı, Yusuf Kılıç'tan boşandı. Bu ilişki de uzun süre yürümeyince, Ayten Kılıç, üç çocuğuyla ortada kaldı. İstanbul'a gelip, çocuklarının karnını doyurmak için çeşitli işlerde çalıştı. Başaramayınca kötü yola düştü. Sonra da genelevde çalışmaya başladı. Fabrikatör Arslan Akgül ve kardeşi Muzaffer Akgül, Karaköy'deki geneleve gidip, Ayten’i oradan kurtardılar. Bir ev tutup, çocuklarıyla birlikte oraya yerleştirdiler. Bütün masraflarını da karşıladılar.

Bu sefer de eroin

Ailesinin çabalarına rağmen sokaktan kopamayan Ayten Kılıç, kötü arkadaşları sayesinde, bu kez de eroine başladı. Bu yaşamdan kurtulamadığı için ailesiyle yine bozuştu. Ailesinin tuttuğu evi terk ederek, kiralık bir eve yerleşti. Çocuklarının karnını doyurmak ve eroin parası temin edebilmek için para karşılığı erkeklerle birlikte olmaya devam etti. Ailesi bu kez de Ayten Kılıç'ı uyuşturucudan kurtarmak için mücadeleye girişti. Ancak daha Ayten Kılıç kurtarılamadan, oğlu da eroin kullanmaya başladı. Kılıç, bir ay önce Şirinevler'de, alıcı kılığına giren narkotik polislerine eroin satmaya çalışırken yakalandı. Annesinin yakalanmasından sonra eroin parası bulamayan oğlu ise, çareyi yarım bıraktığı askerliğini tamamlamak üzere, birliğine teslim olmakta buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!