F Tipi'nde yaşam

Güncelleme Tarihi:

F Tipinde yaşam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2002 01:57

Aralarında Çakıcı'nın da bulunduğu bazı terör suçluları ile yasa dışı bölücü terör örgütü üyelerinin kaldığı Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin kapıları ilk kez basına açıldı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen, tutuklu ve hükümlülerin kaldığı üç ve tek kişilik odalarla iş atölyelerini basın mensuplarına gezdirerek, bazı çete suçlularıyla gazetecilerin görüşmesini sağladı. Başsavcısı Dikmen, F Tipi Cezaevleri'nin bazı haksız eleştiriler aldığını, durumun böyle olmadığını göstermek istediklerini söyledi.

F Tipi Cezaevi ile ilgili bilgi veren Başsavcı Dikmen, cezaevi koridorlarının 160 kamera ile 24 saat gözetim altında tutulduğunu, sadece koğuş, yemekhane ve diğer toplu yaşama alanlarında kamera bulunmadığını belirtti.

Başsavcı Dikmen, aynı gün tutuklu ve hükümlülere de verilen çorba, et sote, pilav ve irmik helvasından oluşan öğlen yemeğini basın mensuplarıyla birlikte yerken, cezaevinin üç ve tek kişilik koğuşlarını da gezdirdi.

Alt katı yaşama alanı, üst katında ise yatakhane bulunan üç kişilik koğuşta kalan çete suçlusu hükümlülerden Mustafa Çelik (51) ile Nazmi Türker (31), buraya 8 ay önce Bayrampaşa'dan geldiklerini, oraya oranla F Tipi'nde daha rahat olduklarını söylediler. Çelik ve Türker, kendi istekleriyle iş atölyelerine gittiklerini belirttiler. Odalarında kendi imkanlarıyla televizyon alıp rahatça izlediklerini de söyleyen iki hükümlü, ayrıca haftada bir kez istedikleri yakınlarıyla 10 dakika telefon görüşmesi yapabildiklerini de ifade ettiler. İki mahkum, terör suçluları ile görüşmediklerini de vurguladı.

‘4 cinayetim var ona göre yönet’

Cezaevi avlusunda çimlendirilen minyatür futbol sahasında, tutuklu ve hükümlülerle, aralarında Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Dikmen ve Cezaevi Savcısı İsmet Acar'ın da bulunduğu basın mensupları arasında futbol maçı oldu. Maçı yöneten FIFA kokartlı hakemlerden Mustafa Çulcu'ya bir mahkumun şakayla, ‘‘Benim 4 cinayetim var. Ona göre maç yönet’’ diye takılması kahkahalara yolaçtı.

Kütüphanede Çakıcı’nın dini kitapları

İsteyen mahkumun, resim, seramik ve halı dokuma gibi faaliyetlere katılabildiği Kocaeli F Tipi Cezaevi'nde kalan Alaattin Çakıcı'nın kendisini dine verdiği de kütüphane gezisi sırasında ortaya çıktı. Kütüphanede bulunan dini ağırlıklı kitapların hemen hepsinde 'Alaattin Çakıcı' adının yazılı olduğu görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!