F-16'lar en ileri teknoloji silah ve uçuş sistemleriyle donatılacak

Güncelleme Tarihi:

F-16lar en ileri teknoloji silah ve uçuş sistemleriyle donatılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 10:28

Hava Kuvvvetleri Komutanlığı envanterindeki F-16 savaş uçaklarının, Peace Onyx (PO) III Programı çerçevesinde, en ileri teknoloji silah ve uçuş sistemleriyle donatılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

TUSAŞ-TÜRK Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'den (TUSAŞ) yapılan yazılı açıklamada, Lockheed Martin Aeronautics ile TUSAŞ firmaları arasındaki hazırlıkların tamamlanmasını takiben, Peace Onyx (PO) III Programı'nın, 2 Temmuz 2007 tarihinde dört adet F-16 uçağının TUSAŞ tesislerine gelişi ile başladığı kaydedildi.

PO-III programı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan F-16 uçaklarının, son derece etkili ve güçlü ileri teknolojiye sahip aviyonik ve silah sistemleri ile donatılacağı bildirildi.

 F-16 uçağının üretimine ve modernizasyonuna yönelik olarak TUSAŞ tarafından gerçekleştirilmiş olan daha önceki F-16 programları dikkate alındığında, Şirketin PO-III projesini de başarıyla gerçekleştirmek için yeterli bilgi birikimi ve deneyime sahip olduğu yetkili tüm kuruluşlarca kabul edildiği ifade edildi.TUSAŞ açıklamasında, PO-III faaliyetlerinin Hv.K.K. ve Lockheed Martin ile çok yakın bir işbirliği ve koordinasyon gerektirdiğinin bilincinde olan TUSAŞ'ın, PO-III projesini ve takip edecek seri modifikasyon faaliyetlerini gereken kalite ve öngörülen takvim içinde başarı ile gerçekleştireceği de vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!