Eyüp'te skandal Yükbulans

Güncelleme Tarihi:

Eyüpte skandal Yükbulans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 01:06

Hasta ve yaralıları taşıması gereken ambulansların, Eyüp Devlet Hastanesi’nde başka amaçlar için kullanıldığı ortaya çıktı. Tuvalet kâğıdından hurdaya her türlü malzemeyi taşıyan ambulanslar, zaman zaman personel aracı olarak da hizmet veriyor.

Haberin Devamı

EYÜP Devlet Hastanesi’nde bazı ambulanslarda hasta yerine malzeme taşındığı iddiaları üzerine Eyüp Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Karaman açıklama yaptı. Araçların kendilerine ‘hizmet aracı’ olarak gönderildiğini söyleyen Karaman, ambulans ve hasta nakil araçlarını hasta taşımaya uygun olmadığı için bu tip işlerde kullandıklarını söyledi. Araçlarda hasta taşımadıkları için bir problem olmayacağını belirten Karaman, “Araçlarda bu eşyaları taşıyabileceğimize yönelik bir mevzuat ya da yasa yok. Zaten eski ambulanslar bunlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hastaneye ait 2 ambulans bulunduğunu belirten Karaman, araçların ruhsatlarının ambulansa göre düzenlendiğini söyledi.

‘TIBBİ CİHAZ DA TAŞIYORUZ’

Karaman, ruhsat işlemleri uzun sürdüğü için araçları ambulans statüsünden çıkarmadıklarını dile getirdi. Ambulans görüntüsündeki araçların trafikte sorunla karşılaşıp karşılaşmadığını sorduğumuz Başhekim Karaman, ambulans ruhsatı olan aracın birine hasta nakil aracı giydirmesi yaptıklarını, bu araçlarla taşıma yapmanın bir sıkıntı oluşturmayacağını iddia etti. Karaman, “Araçlar boşta kalınca personelimizi de taşıdığımız oluyor. Bazı günlerde çevre bölgelerde bulunan polikliniklerimize tıbbi cihazlar da taşıyoruz. Zaten hastane olarak ambulans hizmeti verme yetkimiz yok” dedi.

Haberin Devamı

EVDE SAĞLIK HİZMETİ VERİYORUZ

SÖZ konusu araçlarla evde sağlık hizmeti veren personeli de taşıdıklarını kaydeden Başhekim Hasan Karaman, “Personelimiz binek araçlara sığmıyor. Çünkü ellerinde birçok çanta oluyor. Büyük araba kiralama yerine eldeki araçları değerlendiriyoruz” dedi.

Eyüpte skandal Yükbulans

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!