Eymür'den şok açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Eymürden şok açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2008 12:27

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın efsane yöneticilerinden Mehmet Eymür, Star TV'de dün gece yayınlanan Arena programında Uğur Dündar'a gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Kontrterör Dairesi eski Başkanı Eymür, Ergenekon, Deniz Feneri ve Öcalan hakkında şu çarpıcı bilgileri verdi:

Haberin Devamı

DENİZ FENERİ İSTİHBARAT İŞİ

"Ergenekon ve Deniz Feneri operasyonu dış istihbarat servislerinin işi. Ergenekon'a karşı Deniz Feneri olabilir mi? Nereden çıktı? Almanya'dan, Amerikan karşıtı bir örgüt olabilir. Karşılık yapılıyormuş gibi düşündüm. İyi bir gizli servis neyin neden yapıldığını belli etmeden yapar."

ERGENEKON SİYASETÇİLERE UZANACAK

"Susurluk'a önem verilseydi Ergenekon olmazdı. Hatta Daha da geriye gidelim. Birinci MİT raporu olayından sonra tedbir alınsaydı bugünkü manzara çıkmazdı ortaya. Ergenekon'un yeni dalgalarında siyasetçiler de olabilir. Ben, hakiki bir örgütlenmenin bu kadar kısır olabileceğini sanmıyorum. Ben Amerikada iken bir internet sayfasında yazarken Ergenekon'la ilgili bilgiler bulmuştum. Nereden bulduğumu da hatırlamıyorum. Hatta onların örgütlenmelerini falan o zaman gördüm."

Haberin Devamı

VELİ KÜÇÜK UYARILDI

"Yeşil ve Tarık Ümit'in yıllardır ortaya çıkmamasının nedeni bence öldürülmüş olmaları. Öldürülüp bir yere gömülmüşlerdir. Veli Küçük devletin ilgili birimleri tarafından iki kez uyarıldı. Hem MİT hem de asker onu uyardı. Hatta korumaları ve zırhlı aracı elinden alındı"

APO'YU ÖLDÜRECEKTİK

"Teröristbaşı Suriye'deyken suikast planını bizim daire planladı. Başarılı olamama sebebi ise, tamamen bir arabanın yanlış yere park etmesi ve o anda kapının önünde başka arabaların olması. Ama bu operasyonun Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasında büyük rolü oldu. Öcalan eğer öldürülmüş olsaydı, PKK bu durumda olamazdı. Liderler öldükten sonra, örgütler karışır. Çünkü liderler çok önemlidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!