‘Ey’ler Suriye'den dönüşü bastırmak için’

Güncelleme Tarihi:

‘Ey’ler Suriyeden dönüşü bastırmak için’
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 22:18

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, "Ey Hollanda' diye bir esildi gürlendi, 'Ey Almanya' denildi esildi, gürlendi. Bu 'ey'ler Suriye'den yüz geri olmanın ayak seslerini bastırmak üzere yapılıyor" dedi.

Haberin Devamı

Akşener, Samsun'da yaklaşık 1000 kişinin katıldığı programda konuşma yaptı. Akşener, 16 Nisan'da 'Hayır' sonucu çıktığında kendisinin bir sandalye sahibi olmayacağını belirterek, "Siz de bir sandalye sahibi olmayacaksınız. Sayın Erdoğan yerinde oturacak. Binali beyi bilmiyorum. Oraya karışamayız” dedi.

BİR SABAH KERKÜK VERİLMİŞ

Mesut Barzani'nin Güneydoğu'da Kürt kökenli Türk vatandaşları üzerinde 'evet' kampanyası başlattığını öne süren Meral Akşener şunları söyledi: “Bir sabah uyandık baktık ki Kerkük Barzani'ye verilmiş. Şimdi Barzani'nin paçavrası vilayete bando eşliğinde asıldı. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Hükümet ‘Fırat Kalkanı meselesi başarı ile tamamlandı’ diye açıklamada bulundu. Biz oraya ne için gittik? Menbiç için gittik ve 700 kilometrelik o sınıra Kürt kantonları kurulmasın, orada bir koridor açılmasın diye gittik. Menbiç, Afrin YPG ve PYD'ye ABD ile Ruslar'ın el sıkışması sonucunda verildi.

Haberin Devamı

ASABİ BİR PROPAGANDA

Biz geri geliyoruz. Süleyman Şah Türbesi biliyorsunuz ne halde. Birden bire bir 'evet' propagandasıyla, asabi, sinirli bir evet propagandasıyla karşılaştık. O arada 'Ey Hollanda' diye bir esildi gürlendi, 'Ey Almanya' denildi esildi gürlendi. Neye uğradığımızı şaşırdık. Dedim ki bu gürültünün sebebi, bu ey’lerin sebebi Suriye'den yüz geri olmanın ayak seslerini, geri dönmenin ayak seslerini bastırmak mı? Evet, bastırmak üzere yapılıyor. Bir ‘evet’ uğruna Türkiye'nin geleceği, geçmişi ve çocuklarımızın geleceği heba ediliyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!