Eylemci öğrencilere polis müdahalesi: 15 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Eylemci öğrencilere polis müdahalesi: 15 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2008 17:29

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü’nün sık sık olay çıkan R1- R2 dersliklerinin önünde basın açıklaması yapılmasını yasaklamasına tepki göstermek için bir araya gelen öğrencilere polis müdahale etti.

Biber gazı kullanılarak gözaltına alınan 15 öğrenciye, Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesildi, serbest bırakıldı.

Bugün öğle saatlerinde bir araya gelen öğrenciler, rektörlüğün afiş asmak, bildiri dağıtmak, stand açmak ve basın açıklamalarını öğrencilerin yoğun olduğu R1- R2 derslikleri önünde yapılmasını yasaklayıp, açıklamalar için yoğunluğun az olduğu bir nokta belirlemesini protesto etti. R1- R2 derslikleri önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi (İHD) ve Eğitim- Sen de destek vermek istedi. Polisin, üniversite içinde basın açıklamasına katılamayacaklarını söylediği dernek ve sendika yöneticileri duruma tepki gösterdi.

Öğrencilerin derslikler önünde basın açıklaması yapmasının rektörlük tarafından yasaklandığını söyleyen polis ekipleri, açıklamanın yapması için gösterdikleri yeri de öğrenciler kabul etmedi. Basın açıklamasının anayasal bir hak olduğunu ve istedikleri yerde açıklama yapabileceklerini belirten öğrenciler, halay çekip, oturma eylemi yaptı. Daha sonra basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerin diğer öğrencilerin dersliklere girmesini engellediği gerekçesiyle polis müdahale etti. Biber gazının kullanıldığı müdahalede gözaltına alınan 15 öğrenci Cumhuriyet Polis Merkezi’ne götürülerek, Kabahatler Kanunu’na göre işlem yapıldı ve para cezası kesildi. Merkezdeki işlemlerin ardından öğrenciler serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!