Eylemci öğrencilerden 2'si tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Eylemci öğrencilerden 2si tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 14:30

ULUDAĞ Üniversitesi'nde (UÜ) sağ görüşlü öğrencilerin saldırısına uğradıktan sonra yürüyüş yapan solcu öğrencilerle jandarma arasında çıkan arbedede, gözaltına alınıp serbest bırakılan 60 öğrenci arasında bulunan M.B.K. ile M.K. tutuklandı. Mahkeme 7 öğrenciyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

UÜ'nde 8 Mart günü sağ görüşlü öğrencinin dövülmesiyle tırmanan gerginlik, 10 Mart pazartesi günü ülkücü öğrencilerin sol görüşlü gençlere demir çubuklarla saldırması sonucu arbedeye dönüştü. Kavgada yaralanan 6 öğrenci hastaneye kaldırılırken, arkadaşlarının uğradığı saldırıyı dövülmesini protesto eden 150 kadar an solcu öğrenci, kavgaya karışan karşıt görüşlü öğrencilerin kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü önünde toplanıp, binaya girmek istedi. Özel güvenlik görevlileri ve jandarma tarafından engellenen öğrencilere jandarma biber gazı kullanarak müdahale etti. Yurt binasını ve jandarmayı taşlayan bazı öğrencilerin neden olduğu olaylarda jandarma ile öğrenciler karşı karşıya geldi. Kovalamaca sırasında “Arkadaşlarımızı ziyaret etmek istiyoruz” diyerek zorla hastaneye giren öğrenciler jandarma tarafından güçlükle dışarı çıkartmıştı. 2'si asker 9'u öğrenci olmak üzere 11 kişinin yaralandığı olaylardan sonra 60 öğrenci gözaltına alınmıştı. Gruplar halinde adliyeye çıkartılan öğrenciler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Cumhuriyet Savcısı'nın tutuksuz yargılanma istemine itirazının değerlendirilmesi ardından, 9 öğrenci ‘Görevli memura mukavemet' ve ‘Devlet malına zarar vermek' suçundan yeniden gözaltına alınırken dün öğleden sonra adliyeye getirildi. Bu öğrencilerden M.B.K. ile M.K. tutuklanırken, E.E.K., C.G., Z.E., S.S., Ç.Ç., S.A. ve R.B. tutuksuz yargılanmak üzere yeniden serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!