Eylem manyağıymış

Güncelleme Tarihi:

Eylem manyağıymış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında PKK sloganları atan İtalyan Frisullo'nun, profesyonel bir eylem manyağı olduğu ortaya çıktı. Frisullo, daha önce de Lübnan, Filistin, Irak ve Arjantin'de benzer eylemlere katılmış. PKK'lı İtalyan'ın yargılanmasına, Diyarbakır DGM'de bugün başlanıyor.

Nevruz kutlamaları sırasında Diyarbakır'da PKK yanlısı slogan attığı için tutuklanan İtalyan eylemci Damiano Gıovanni Frisullo'nun daha önce de Lübnan, Filistin, Irak ve Arjantin'de kaybolan rejim karşıtı ‘Deparasidos’lar için gönüllü olarak eylemlere katıldığı ortaya çıktı.

Merkezi Roma'da bulunan ‘Solcu Sınırsızlar’ Birliği'nin sözde barışsever bir elemanı olan Dino Frisullo, kendisinin gazeteci olduğunu iddia ediyor. Frisullo'nun bugüne dek Roma'da aralarında Türk Büyükelçiliği'nin de bulunduğu birçok elçilik önünde gösteri yaptığı anlaşıldı.

‘Diyarbakır’a köprü' sloganıyla geçen yıl trenle Türkiye'ye gelen Frisullo, bu eylemleri nedeniyle de hakkında soruşturma açılmış, ancak gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. İtalyan Dışişleri'nin kaygıyla izlediği Frisullo, birçok kez PKK üyesi olduğunu dile getirmişti.

DURUŞMASI BUGÜN

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Frisullo, bugün yapılacak duruşması öncesi kendisini ziyarete gelen ailesiyle, açık görüşe izin verilmediği gerekçesiyle görüşmeyi kabul etmedi. Frisullo 12 gün önce başlattığı açlık grevine devam ederken, kardeşi Giovanni, ‘‘Kardeşimle kucaklaşmama izin vermediler’’ dedi.

Halkı ırk ve bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açık tahrik ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Diyarbakır DGM'de yargılanacak Frisullo'nun duruşmasına, aynı olaylarda gözaltına alınan ve daha sonra bırakılan Şeh Mehmet Başkurt, Ferdi Aydın, Mensur Işık, Naif Demirci katılacak. Frisullo'nun duruşması nedeniyle İtalya'dan 10 sivil toplum örgütü temsilcisi ile eşi, kız ve erkek kardeşi dün Diyarbakır'a geldi.

Paralı provokatör

21 Mart Nevruz kutlamaları sırasında Diyarbakır'da elinde bir kadın teröristin fotoğrafını taşıyarak zafer işareti yapan Damiano Frisullo'nun, halkı ırk ve bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açık tahrik ettiği gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına bugün DGM'de başlanacak. Frisullo'nun başka ülkelerde de para karşılığı provokatörlük yaptığı belirtiliyor. Frisullo Lübnan, Filistin, Irak ve Arjantin'de benzer eylemlere katıldı. Bu tür eylemleri İtalyan basınına da konu oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!