Evsiz kaldılar

Güncelleme Tarihi:

Evsiz kaldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 11:22

‘Yıkılacak derecede tehlikeli yapı’ olan evde yaşayan Pendik ailesi belediye ekiplerinin evi boşaltması nedeniyle sokakta kaldı.

Haberin Devamı


İzmir Basmane'de ‘Yıkılacak derecede tehlikeli yapı’ olan evde yaşayan Pendik ailesi belediye ekiplerinin güvenlik amacıyla evi boşaltması nedeniyle sokakta kaldı. 3 günden bu yana sokak ve parklarda yatan aile fertleri perişan olurken, atık kâğıt toplayan baba 54 yaşındaki Abdullah Pendik, yetkililerden uzanacak yardım elini beklediklerini söyledi.

Basmane Semti 1298 Sokak 25 numaradaki derme- çatma evde uzun süreden bu yana 50 YTL karşılığında kiracı olarak kalan ve atık kâğıt toplayarak geçimini sağlayan Abdullah Pendik'ı evi belediye tarafından yıkılacak derecede tehlikeli olması nedeniyle mühürlendi.

 Parasızlık nedeniyle ancak 12 yaşında okula başlatabildiği kızı Sırriye Pendik ve küçük yaşta menenjit hastalığı nedeniyle çalışamayan eşi 44 yaşındaki Saadet Pendik'le sokakta kalan Abdullah Pendik perişan oldu. Hiç kimseleri olmadığı belirten Pendik ailesi üç gündür sokaklarda ve parklarda yatmaya başladı. Çevredeki vatandaşların verdiği yemeklerle karınlarını doyuran Pendik ailesi çaresiz kalırken Abdullah Pendik başvurduğu Sosyal Yardımlaşma Vakfı yetkililerinin ayda 150 YTL kira yardımı yapabileceğini söylediğini anlattı, “Ancak bizim eşyamız yok. Durumuzu gören kimse evini kiralamak istemiyor” diye yakındı.
Yaz ayları olduğu için şimdi sokakta kalabildiklerini belirten hasta anne Saadet Pendik, “Bize başımızı sokacak bir ev versinler yeter. Yoksa bu zor durumlarda kızımı bile okula gönderemeyeceğim. Onun da çalışması gerekli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaşadıklarını ‘oyun' olduğunu düşünen Şehit Fethi Bey ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Sırrıye Pendik'in tek tesellisi “Nurcan” adını koyduğu oyuncak ayıcığı. Oununla yakıp kalkan Sırriye hiç bir şey konuşmuyor. Alsancak'ın arka sokaklarında vatandaşların verdiği yemek ve giysilerle yaşamaya çalışan Pendik ailesi dört gözle yektililerden gelecek iyi haberi beklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!