Evsiz kadınları kısırlaştıralım

Güncelleme Tarihi:

Evsiz kadınları kısırlaştıralım
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2006 00:00

Tam da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen, Antalyalı yerel muhabirlerle yaptığı bir sohbet toplantısında, "sokaklarda yaşayan kadınların kısırlaştırılması"nı önerdi. Kadın derneklerinin tepki göstermesi üzerine Özen "Böyle bir şey söylemedim" dedi.

Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ramazan Özen’in "sokaklarda yaşayan kadınları kısırlaştıralım" önerisi tepki çekti. Özen’in önerisi Antalya Gerçek Gazetesi’nde yayınlanınca kadın örgütleri ayağa kalktı. DSP Antalya Kadın Kolları ve Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi açıklamalar yaptı.

Antalya Kadın Merkezi açıklamasında şöyle denildi: "Görev unvanı sosyal sözcüğüyle başlayan bir müdürümüz diyor ki: Tecavüze uğrayan sokak kadınları kısırlaştırılsın! Bu öneri karşısında insanın dili tutuluyor. Sosyal devletin gereğini yerine getirmemiş, toplumun yarısı olup öbür yarısını da doğurmuş kadınların insanca yaşamasını sağlayamamışsınız. Kadının en doğal haklarından biri olan doğurganlık hakkını elinden almayı önermek hangi insancıl ölçülere sığıyor?" Muhabir Yalçın Küçük, "Evet söyledi. Bir sohbet toplantısında, konuşma sokaklarda yaşayan evsiz kadınlara geldi. Ramazan Bey, aynen, ’Bunlara bir çare bulmak lazım, sürekli hamile kalıyorlar, kürtaj parası vermektense, kısırlaştırılmaları daha iyi’ dedi" diye konuştu.

Aynı muhabirden öğreniyorum ki, kadın örgütleri böyle ayağa kalkınca ve Gerçek Gazetesi de üzerine gidince, Müdür Bey bugün (dün) bir basın toplantısı yapmak zorunda kaldı. Ancak kendini temize çıkarmaya çalışırken söyledikleri de daha önce söylediklerinden "anlamlı" değil. Müdür Bey, "Ben yanlış anlaşıldım. Sokaklarda yaşayan insanların durumu çok kötü. Akli dengesi bozuk kadınlar var. Tiner, bali çeken erkekler var. Gece erkekler bu kadınlara tecavüz ediyor. Hepsi için bir çözüm olarak aklıma bu geldi" dedi.

Anlaşılan "sosyal hizmet uzmanı" bir yetkili olarak Müdür Bey’in aklına tek gelmeyen, bu insanlar için bir barınak açma projesi.

Öyle bir şey söylemedim

"Bazı gazeteci arkadaşlarla sohbet ederken bazı şeyler söyledim. Ama kısırlaştırmadan söz etmedim. Bu bazı gazetecilerin çeşitli kelime oyunlarıyla olayı çarpıtmasıdan ibarettir. Ben aklı başında bir insanım. Sokaklarda tacize uğrayan pek çok vatandaşımız var. Onlar bizim insanımız. Aklı başında biri böyle cart diye konuşur mu? Ben altı aydır bu insanlar için bir yer açılması mücadelesi veriyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!