Evliya Çelebi’nin yolunda

Güncelleme Tarihi:

Evliya Çelebi’nin yolunda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2011 00:00

Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sini inceleyen, geçtiği yolların izini süren Osmanlı tarihçisi Dr. Carolin Finkel ve beraberindeki 8 kişilik ekip, ünlü gezginin 1671’de çıktığı hac yolculuğunun ilk etabını Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla at üzerinde kat ediyor.

Evliya Çelebi’nin Üsküdar’dan başlayıp Mekke’ye kadar devam eden hac yolculuğunun ilk etabını fiziki şartlar nedeniyle Yalova’nın Hersek Köyü’nden başlatıp Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak üzerinden Simav’a ulaşan rotayı takip eden ekip, İnegöl’ün Babasultan Köyü yakınlarında mola verdi.
Dr. Finkel, Hersek Altınova’dan başlayıp Bursa, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak üzerinden Simav’a giden ve Yalvaç’taki St. Paul yoluna bağlanmak üzere bu yolun uzantısı olduğu düşünülen, ‘Evliya Çelebi Yolu’ olarak bilinen ‘kültürel yol’un geliştirilmesi ve tanıtılmasını amaçladıklarını söyledi.
Daha önce yolu 3 kez kat eden Finkel’in Kate Clowe’la birlikte yazdığı, güzergâhtaki köy ve kasabaların kültürel hayatının da anlatıldığı ‘Evliya Çelebi Yolunda’ adlı İngilizce kitap da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle Türkçeye çevriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!