Evlilik vaadiyle dolandırıcılağa 11 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Evlilik vaadiyle dolandırıcılağa 11 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2011 20:56

DENİZLİ’nin de aralarında bulunduğu altı ilde evlenme vaadiyle yaşlı kişileri dolandırdıkları ileri sürülen bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 25 kişiden 8’i kadın 11 zanlı tutuklandı.

Haberin Devamı

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen şikayetler üzerine yaşlı kişileri evlenme vaadiyle kandırarak dolandıkları belirlenen bir çeteyi yaklaşık 6 ay süreyle takibe aldı. Takip sonucu zanlıların Aydın, Aksaray, Burdur, Isparta ve Antalya’da bazı kişilerle ortak hareket ettikleri belirlendi. Bunun üzerine önceki gün (Salı) 6 ilde birden eş zamanlı operasyon düzenlendi. ’Evlendirme’ adı verilen operasyonlarda toplam 25 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların, takma isimler kullanarak, yalnız yaşayan erkek ve kadınları evlilik vaadiyle kandırıp, hediye edilen altın takı, elbise ve paraları alarak dolandıkları belirlendi. Çete üyelerin bu yöntemle, 10 kişinin toplam 70 bin TL’sini dolandıkları tespit edildi. Zanlılardan 14’ü polisteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, aralarında çete lideri E.A.’nın da bulunduğu 8’i kadın 11 zanlı tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!