Evliliği o yaşatıyor

Güncelleme Tarihi:

Evliliği o yaşatıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kedi ya da köpek besleyen çiftlerin diğer evli çiftlere nazaran daha mutlu bir evlilik yaşamları olduğu ortaya çıktı. Besledikleri hayvana büyük bağlılık duyan çiftlerin birbirlerini çok sevdikleri ve anlaştıkları belirlendi.

Amerikan Psikosomatik Tıp Kongresi'nde (APS) önceki gün yayınlanan bir araştırmada, kedi ya da köpek besleyen çiftlerin birbirleriyle daha sağlıklı ilişki kurdukları ve gerilimlere karşı daha dayanıklı oldukları belirtildi. Yapılan araştırmada çiftler arasında gerginlik yaratacak durumlarda kalp faaliyetleri ölçüldü. Yapılan ölçümlerde, kedi köpek besleyen çiftlerin atardamarlarında, beslemeyenlere göre daha az gerilim olduğu gözlendi.

New York'taki Buffalo Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre, kedi köpek besleyen çiftler, birbirleriyle ve yakınlarıyla daha fazla diyalog içindeler. Besledikleri hayvana büyük bir bağlılık duyan kişilerin, eşleriyle çok iyi anlaşan insanlar oldukları da ortaya çıktı.

Araştırmayı yapan Karen Allen, sosyal ilişkileri fazla olan kişilerin, diğerlerine göre çok sağlıklı oldukları gerçeğinin göz önünde tutulması durumunda, yapılan bu tespitlerin çok önemli olduğunu vurguladı. Allen, evli çiftlerin besledikleri evcil hayvanın kedi ya da köpek olmasının bir önemi olmadığını, her ikisinde de aynı sonuçların elde edildiğini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!