Evli kadına şantaja 1 yıl 6 ay hapis

Güncelleme Tarihi:

Evli kadına şantaja 1 yıl 6 ay hapis
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 14:32

Samsun'un İlkadım ilçesinde, bir süre birlikte olduğu kadından fotoğraflarını eşine göstereceği tehdidiyle para aldığı iddiasıyla yargılanan sanık 1 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, 2 yıl birlikte olduğu evli ve 1 çocuk annesi S.Y'ye (30) birlikte oldukları sürede çektiği fotoğrafları eşine göstereceği tehdidiyle şantaj yaptığı, zaman zaman parasını, ziynet eşyalarını ve cep telefonunu aldığı iddiasıyla 7 ay önce tutuklanan T.K'un (31) yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya, hakkında 25 yıla kadar hapis cezası istenen sanık ile mağdur ve mağdurun eşi F.Y. (50) katıldı.

İfadesinde mağdurla bir süre ilişkisi olduğunu kabul eden sanık, hakkındaki diğer suçlamaları kabul etmedi.

Mağdura şantaj ve tehditte bulunmadığını öne süren sanık, “Birbirimizi seviyorduk. Hatta kocasından ayrılacağını ve benimle evleneceğini söylüyordu. Tutuklanmamda da bir suçu yoktur. Asıl suçlu kocası ve babasıdır. Tüm suçlamalar bu kişilerin yönlendirmesi sonucu ortaya atılmıştır. Suçsuzum, beraatımı istiyorum” dedi.

Mağdur S.Y. de sanıkla birlikte olmaya başladıktan sonra sürekli kendisinden para istediğini belirterek, “Birlikte çektirdiğimiz fotoğrafları eşime göstereceği tehdidiyle para almaları devam etti. Hatta krediyle aldığı arabanın parasını benim paralarımla ödedi. Hayatıma girdikten sonra beni perişan etti. Keşke kendisini tanımasaydım” şeklinde daha önce verdiği ifadesinin doğru olduğunu belirtti.
Mağdurun eşi F.Y. de sanıktan şikayetçi olduğunu, olayın sanığın sürekli evine bilgisayar satıcısı olarak gelmesinden şüphelenmesi sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

Savunmalar sonrası iddia makamı mütalaasında, sanık hakkında açılan “yağma ve cinsel saldırı” suçunun alınan beyanlar ve eldeki deliller yönünden oluşmadığı yönündeki kanaat sonrası sanığın suçunun “konut dokunulmazlığını ihlal ve şantaj” olarak değerlendirilmesini ve sanığın TCK'nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılmasını istedi.

Savunma sonrasında kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı “konut dokunulmazlığını ihlal ve şantaj” suçlarından toplam 1 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum etti.
Heyet, sanığın tutuklulukta kaldığı süreyi de göz önüne alarak tahliyesini de kararlaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!