MTA evimizin altından fay hattı geçiyor mu sorgulama ekranı! Fay hattı sorgulama

Güncelleme Tarihi:

MTA evimizin altından fay hattı geçiyor mu sorgulama ekranı Fay hattı sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 13:33

Fay hattı sorgulama ekranı aracılığıyla evimizin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna cevap arayan vatandaşlar, internet üzerinden sorgulamalarını gerçekleştiriyor. MTA fay hattı sorgulama işlemi ile evimizin altından fay hattı geçiyor mu sorusu cevap buluyor. Peki, fay hattı sorgulama işlemi MTA ve AFAD aracılığıyla nasıl yapılıyor? İşte, harita üzerinden fay hattı sorgulama ve detayı bilgiler

Haberin Devamı

Türkiye genelinde meydana gelen depremlerle beraber Türkiye fay hattı haritası çok sayıda vatandaşın gündeminde yer alamaya başladı. Olası daha büyük bir depremde meydana gelebilecek büyük çaplı zararları önlemek adına evimizin altından fay hattı geçiyor mu sorusunun yanıtını merak ediliyor. Maden Tetkik Arama (MTA) fay hattı haritası üzerinden fay hatları sorgulanabiliyor. İşte, Türkiye MTA fay hattı haritası sorgulama hakkında detaylar.

FAY HATTI SORGULAMA

Fay hattı evimin neresinden geçiyor ve evim fay hattında mı gibi sorularla konuya cevap arayan pek çok vatandaş için Maden Tetkik Arama (MTA) fay hattı haritasını erişime açtı. Aktif fay hatları üzerinden sorgulama ekranını erişime açan MTA, nereden fay hattı geçtiğini sistem üzerinden listeliyor.

Haberin Devamı

Fay hattı sorgulama ekranı, deprem sonrasında sarsıntı hisseden ya da deprem haberlerini okuduktan sonra muhitinde fay hattı bulunup bulunmadığını merak eden pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Fay hatları nereden geçiyor ve Türkiye fay hattı haritası sorgularına da cevap veren 2020 fay hattı sorgulama ekranı, internet üzerinden görüntülenebiliyor.

İnsanlık tarihi boyunca çok büyük can ve mal kayıplarına yol açan doğal felaketlerle karşı karşıya kalındığı göz ardı edilemeyecek bir
gerçektir. Bu doğal felaketlerin başında, ekonomik ve sosyal açıdan çok büyük kayıplara yol açan depremlerin oluşturduğu felaketler yer
almaktadır. Türkiye ve yakın çevresi aktif tektoniği ile önemli deprem felaketlerinin yaşandığı bir bölgedir. Bu açıdan, bölgede depremselliğin izlenmesi, kayıt altına alınması ve bilimsel olarak irdelenmesi büyük önem arz etmektedir.

Son onbeş yılda istatistiklere göre dünyada yarım milyon insan depremler ve oluşturdukları tsunamiler sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle fay hattı sorgulama ekranı, tehlikenin boyutlarını görebilmek için önemlidir.

TÜRKİYE FAY HARİTASI SORGULAMA EKRANI 

Türkiye fay hattı haritası sorgulama ekranı, son depremlerin ardından pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya başladı. MTA ve AFAD tarafından listelenen fay hatları, birkaç adımda kolayca görüntülenebiliyor. Fay haritası ile hangi şehir ya da ilçeden fay hatları geçtiğini listeyen iki kurum, bu bilgileri belirli periyodlarda güncelliyor. Türkiye fay haritası görüntüleme ekranı, internet üzerinden kolayca görüntülenebilmektedir. 

Haberin Devamı

En son 1996 yılında yürürlüğe giren Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası, AFAD Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yenilenmiş, 18 Mart 2018 tarih ve 30364 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yeni harita 1 Ocak 2019 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Yeni harita en güncel deprem kaynak parametreleri, deprem katalogları ve yeni nesil matematiksel modeller dikkate alınarak çok daha fazla ve ayrıntılı veriyle hazırlanmıştır. Yeni haritada, bir önceki haritadan farklı olarak deprem bölgeleri yerine en büyük yer ivmesi değerleri gösterilmiş ve “deprem bölgesi” kavramı ortadan kaldırılmıştır.

Deprem tehlike haritası RİSK haritası değildir. RİSK haritası olması için bu tehlike haritası üzerinde yapıların, nüfusun deprem anında etkilenme durumunu bilmek, ekonomik kayıpları saptamak ve depremin çevreye vereceği zararları hesaplayıp bu zarar ve kayıp sonuçlarını gösteren harita oluşturmak gerekir.

Haberin Devamı

Yeni harita, AFAD Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) tarafından desteklenen ²Türkiye Sismik Tehlike Haritasının Güncellenmesi² başlıklı proje ile kamu ve üniversite işbirliği kapsamında hazırlanmıştır.

AFAD'IN E-DEVLET ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜLENEBİLEN HARİTASI İÇİN TIKLAYINIZ

MTA'NIN FAY HARİTASINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!