Evcil hayvan sahipleri daha mutlu

Güncelleme Tarihi:

Evcil hayvan sahipleri daha mutlu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Evcil hayvanlara sahip olan evli çiftlerin daha iyi bir evlilik yaşamı sürdüğü, daha sıcak ilişkiye sahip oldukları ve strese karşı daha dayanıklı oldukları bildirildi.

The Times Gazetesi'nde yayımlanan bir habere göre, ABD'nin Florida Eyaleti'nde önceki gün düzenlenen bir konferansta, New York Üniversitesi'nden Dr. Karen Allen, 50'si evcil hayvan sahibi 50'si evcil hayvan sahibi olmayan 100 evli çift üzerinde yürüttüğü çalışmayı açıkladı. Allen'ın çalışmasında, çiftlerin ilişkilerinin sıcaklığına ve sosyal yaşamlarına ilişkin sorular yer aldığı kaydedildi.

Çiftlerin stres karşısında kalp atışlarını ve kalp basınçlarını da tespit eden Dr. Allen, evcil hayvan sahiplerinin daha fazla sosyal ilişkilere sahip olduğunu, dış dünya ile daha fazla temas kurduklarını ortaya koydu. Bunun nedenini bilmediklerini ifade eden Dr. Allen, ‘‘Belki de evcil hayvan sahipleri kişilerin doğasında daha fazla sosyal ilişki peşinde olmak var. Öte yandan, insanlar ve evcil hayvanlar arasındaki ilişkide sosyal etkileşimi artıcı birşeylerin varlığı sözkonusu olabilir. Bazı kişiler ise psikolojik açıdan bir rahatlamaya yardımcı olması açısından evcil hayvan sahipleriyle ilişkiye giriyorlar’’ görüşünü dile getirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!