Ev kadınlığından baroluğa

Güncelleme Tarihi:

Ev kadınlığından baroluğa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 13:43

Hatay'da hayalindeki avukatlık mesleğine 2 çocuklu ev kadınıyken Hukuk Fakültesini kazanarak adım atan Meral Asfuroğlu, 3 çocuklu iken mezun oldu, Hatay Barosu Kadın Komisyonu Başkanlığına kadar yükselmeyi başardı.

Adana'da çiftçi bir ailenin çocuğu olan Meral Asfuroğlu (55), AA muhabirine, yüksek öğrenimini, liseyi okul birincisi olarak bitirmesine karşın ailesinin şehir dışına çıkmasına izin vermemesi nedeniyle çok istediği hukuk fakültesi yerine Çukurova Üniversitesi mali muhasebe bölümünde tamamladığını söyledi.

Asfuroğlu, istemeyerek de olsa bitirdiği mali muhasebe branşında çalışmadığını belirterek, şunları söyledi:
“Evlendim ve iki çocuk sahibi oldum, yine de hukuk arzum kaybolmadı. Ev hanımlığı bana göre değildi. Aradan yıllar geçmesine karşın tekrar kolları sıvadım, eşimin de desteğiyle gündüz çocuklarımla ilgilendim, gece hayallerimi süsleyen avukatlık cübbesini giyeceğim hukuk fakültesini kazanabilmek için ders çalıştım. Azmin zaferi olarak İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanmayı başardım. Hiçbir şey düşünmeden gidip kayıt yaptırdım, hayallerim gerçekleşmişti.”

ZORLUKLAR DA YILDIRMADI

Hukuk Fakültesi 3'üncü sınıfta iken 3'üncü çocuğuna hamile kaldığını, tam bu sırada inşaat mühendisi eşinin ağır bir trafik kazası geçirerek koltuk değneğine mahkum olduğunu ifade eden Meral Asfuroğlu, şöyle dedi:

“Eşimin kazası beni çok etkiledi ve okulu bırakmayı düşündüm. Fakat eşim buna karşı çıktı ve hayallerimden ne pahasına olursa olsun vazgeçmemem gerektiğini söyledi. Ben eşimin kazasına ve yeni doğmuş çocuğuma rağmen okulu bırakmadım.”

Hamileliği döneminde de hiçbir sınavını kaçırmadığını ve bütün derslerinin iyi olduğunu belirten Asfuroğlu, imkansızı başarıp üç çocuğuna ve eşinin durumuna rağmen okulunu başarıyla bitirdiğini belirtti. Asfuroğlu, azminin okumayı isteyen bütün kadınlara örnek olması gerektiğini, istedikten sonra başarılamayacak hiçbir şeyin olmadığını kaydetti.
Eşi dışında hiç kimsenin kendisinin okuyup avukat olabileceğine inanmadığını belirten Meral Asfuroğlu, azimli çalışma ile “çocuk da kariyer de yapılabileceğini” ispatladığını, açtığı avukatlık bürosunda başarılı çalışmalar yaptığını ve Hatay Barosu Kadın Komisyonu Başkanlığına kadar yükseldiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!