Ev hayvanlarına doğurmak serbest

Güncelleme Tarihi:

Ev hayvanlarına doğurmak serbest
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2004 01:54

TBMM’de görüşülen Hayvanları Koruma Tasarısı’nda, kontrolsüz üremeyi önlemek amacıyla, toplu yaşanan yerlerde beslenen ev ve süs hayvanlarının sahiplerince kısırlaştırılmasını mecbur kılan hüküm tasarıdan çıkarıldı.

TBMM Çevre Komisyonu’nun alt komisyona havale ettiği Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı üzerindeki ilk değişiklik dün yapıldı. ‘Hayvanların korunmasına ilişkin temel ilkeler’ başlıklı bölümde yer alan ‘Kontrolsüz üremeyi önlemek amacıyla toplu yaşanan yerlerde beslenen ve barındırılan ev ve süs havyanlarının sahiplerince kısırlaştırılmalarının temini esastır’ hükmü CHP’nin tepkisini çekti.

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, bu hükmün özel yaşam alanlarında beslenen hayvanlara sahiplerince kısırlaştırma zorunluluğu getirdiğini belirtti. Ev hayvanlarının zamanla aile bireylerinden biri olduğuna dikkat çeken Arıtman, ‘Herkes torun mürüvveti görmek ister. Evde beslenen hayvan da ailenin bireyi ise onun da çocuğunu görmek sahibinin hakkıdır. Bu hüküm yanlıştır’ dedi.

Bu sözler AKP’li üyeleri ikna etmeye yetti. AKP’li Fuat Geçen, bu sözlere, ‘Arıtman’ın bu lüksünü kabul edelim’ diyerek destek çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!