Rusya AB’ye yardım eli uzatmaya gönüllü

Güncelleme Tarihi:

Rusya AB’ye yardım eli uzatmaya gönüllü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 10:59

Rusya Devlet Başkanı, Avrupa’nın ortak para biriminin geleceğine yönelik şüphelerini dile getirdi ve talep geldiği takdirde sıkıntılı ülkelere yardım etme olasılığını göz ardı etmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

 

 

ABD’ye gelecek hafta yapacağı ilk resmi ziyaret öncesinde Wall Street Journal gazetesine konuşan Medvedev, Avrupa’daki borç sıkıntısının euronun geleceğini tehdit edip etmeyeceği yönündeki bir soruyu “tehlikeyi abartmak istemem ancak bu sorunun hafife alınmaması gerekiyor” diyerek yanıtladı.       

 

Medvedev aynı zamanda Rusya olarak, talep edilmesi durumunda sıkıntılı AB ülkelerine yardım etme olasılığını göz ardı etmediklerini de belirtti.

 

Bu, Medvedev’in göreve geldikten sonra kendi evinde bir ABD’li gazeteye verdiği ilk röportaj oldu.   

 

Haberin Devamı

‘BİZ DE AVRUPA ÜLKESİYİZ’  

Medvedev, “Rusya’nın refahı büyük bir ölçüde Avrupa kıtasında işlerin nasıl gittiğine bağlı. Biz Avrupa Birliği üyesi değiliz ancak bir Avrupa ülkesiyiz” dedi.

 

Rusya Devlet Başkanı aynı zamanda Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısından dolayı sıkıntılı günler geçiren BP hakkında da konuştu ve Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısının İngiltere’nin dev enerji şirketi BP’nin geleceğini tehdit edebileceğini belirtti 

 

Daha önceki açıklamalarında Rusya’nın BP ile olan kârlı ortaklığını yeniden gözden geçirmesiyle ilgili net açıklamalar yapmayan Medvedev, sızıntının petrol konusundaki fikirleri değiştireceğine dikkat çekti ve “Bu bir uyandırma çağrısıdır” dedi.

 

Medvedev aynı zamanda “BP’nin geleceğine ilgisiz kalamayız. Umarım kayıplarını karşılayabilirler” dedi.      

 

İki yıl önce Rusya’nın şu anki Başbakan Vladimir Putin’in yerine geçen Medvedev, dünyanın iki süper gücü arasındaki işbirliğinin büyümesine ve ABD Başkanı Barack Obama ile başlattığı diyalogu devam ettireceğine de dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!