Eurovision'a iki koli lokumla gitti

Güncelleme Tarihi:

Eurovisiona iki koli lokumla gitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘T 1’’ adlı albümünü iki buçuk yıl önce piyasaya süren Tüzmen, on dördüncülükle döndüğü Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti. Tüzmen, favorisinin İngiltere olduğunu ve Türkiye elemelerine gelecek yıl da katılmak istediğini söyledi. Daha önce üç kez Türkiye elemelerine katılan, ancak ilk kez bu yıl ‘‘Unutamazsın’’ adlı parçayla ülkemizi temsil etme hakkını elde eden Tüzmen Türkiye'yi tanıtmak için 20 koli tişört ve Türk lokumunu da beraberinde götürdüğünü söyledi. Genç şarkıcı, büyük bir ilgiyle karşılandığını, İngiltere'nin ünlü yayın kuruluşu BBC'nin bir kaç kez kendisiyle röportaj yaptığını belirtti.

REKLAM ÖNEMLİ

‘‘Benim için yarışma kadar, Türkiye'nin tanıtımı da önemliydi. Avrupalıların Türklere olan önyargılarını bir nebze de olsa değiştirdiğime inanıyorum’’ diyen Tüzmen, yarışmada birinci olan İsrailli sanatçı Dana'nın müziğinden çok, yapılan reklamının bu dereceyi almasında etkili olduğunu vurguladı. Yarışmanın sonucundan kendi adına memnun olduğunu belirten Tüzmen ‘‘Sonucu geçen yıla göre değerlendirenler, kötü buluyorlar. Oysa Türkiye'nin genel durumuna bakarsak hep sonlarda yer almışız. Bu yıl ise 11 ülkeyi geride bıraktık’’ dedi.

Tüzmen, Eurovision şarkı yarışmalarının ticari anlamda Türk pop müziği sanatçılarına hiçbir getirisinin olmadığını da sözlerine ekledi ve ‘‘Bu yarışma, benim bir kez daha hatırlanmama neden oldu. İyi bir yurtdışı deneyimiydi benim için’’ dedi. Sahneye çıktığı anda büyük bir coşku duyduğunu söyleyen genç şarkıcı, ‘‘Heyecanımın yorumumu olumsuz etkileyeceğini düşündüm. Üç dakikada 4500 kişi salonda, 100 milyon kişi de ekranda beni izleyecekti’’ diye konuştu.

MÜHENDİS MÜZİSYEN

Müzikle çok küçük yaşlarda tanıştığını da sözlerine ekleyen Tüzmen, Tom Jones ve Frank Sinatra şarkılarıyla büyüdüğünü belirtti. Ankara Koleji'nde okuduğu yıllarda okulda iki yıl bir müzikalde başrol oynayan Tüzmen, ilk kez o günlerde profesyonel olmaya karar verdiğini söyledi. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan sanatçı, şimdi müziği ve mühendisliği bir arada yürütüyor. Mesleklerinin zaman zaman birbirinin önüne çıktığını belirten sanatçı, bir taraftan danışmanlık ve temsilcilik yaparken bir taraftan da yeni çıkacak olan ‘‘T 2’’ albümünün hazırlıklarına devam ediyor. Plaza Müzik'ten piyasaya çıkacak olan albümünün parçalarının belirlendiğini belirten Tüzmen, Cenk Eroğlu ile çalışacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!