Euroleague 2008 '4'lü Final'i Madrid'te yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Euroleague 2008 4lü Finali Madridte yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 14:22

Basketbol'da Avrupa Ligi (Euroleague) 2008 “4'lü Final” (Final Four) maçlarının İspanya'nın başkenti Madrid'de oynanması için ön anlaşma imzalandı.

Madrid Özerk Yönetimi ile Euroleageu organizasyonu arasında imzalandığı belirtilen ön anlaşmayla 2008 yılında “4'lü Final” maçlarının Madrid'de yapılmasının neredeyse kesinleştiği bildirildi.

Verilen bilgilerde anlaşmanın sağlanmasında Real Madrid kulübünün önemli bir rol oynadığı ifade edildi.
Geçtiğimiz sezon kötü bir grafik çizdiğinden bu sezon Avrupa Ligi'ne katılamayan Real Madrid'in, gelecek yıl İspanyol ligini ilk 2 sırada bitirememesi veya ULEB Kupası'nı kazanamaması halinde yeniden Avrupa Ligi'ne katılamaması söz konusu olurken, 2008 yılında 4'lü Final'in Madrid'de organize edilmesinin sayesinde her türlü ihtimalde Real Madrid'in dışarıdan Avrupa Ligi organizasyonuna davet edileceği ileri sürüldü.

2007 yılındaki “4'lü Final” maçları Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılırken, herhangi bir değişiklik olmaması halinde Madrid ilk defa bu turnuvaya evsahipliği yapacak.

REAL MADRİD BASKETBOL ŞUBESİNDE KRİZ

Öte yandan, Türk basketbolcu Kerem Tunçeri'nin forma giydiği Real Madrid'de, basketbol şube sorumlusu görevinden istifa eden Juan Carlos Sanchez, kulüp başkanı Ramon Calderon'un basketbolla ilgili kendisine danışmadan kararlar almasından dolayı istifasını sunduğunu açıkladı.

Calderon'un gelecekte Real Madrid'in Amerikan Basketbol Ligi NBA'de oynayabilmesini sağlamak için NBA Başkanı David Stern ile anlaşma sağlamasından haberdar edilmediğini kaydeden Sanchez, NBA ile Real Madrid arasındaki ilişkilerden sorumlu olan Sırp Vlade Divac'ı 5 ay içinde sadece 2 kez gördüğünü söyledi.
Sanchez, “Divac'ın neden getirildiğini asla anlamadım. Antrenörden ve birçok basketbolcudan daha fazla kazanıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!