'Etkin soruşturun'

Güncelleme Tarihi:

Etkin soruşturun
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 23:23

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamaları sırasında, elinde bıçakla kaçarken 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından vurulan Kemal Kurkut'un ölümüyle ilgili etkin bir soruşturmanın yürütülmesi konusunda İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

YARGILANMALILAR
Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum çalışması için bugün Diyarbakır'a geleceğini söyledi. Tanrıkulu, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Kemal Kurkut'un yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olaya da değinerek, etkin bir soruşturmanın yürütülmesi konusunda İçişleri Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliği'ne çağrıda bulundu. Tanrıkulu, özetle şunları söyledi:

"Bütün toplumun önünde gerçekleşen bu yasadışı infazla ilgili olarak etkin bir soruşturma yapılmalı. Sorumluların ortaya çıkarılıp yargılanması gerekiyor. Ancak böyle yapılarak, bundan sonraki infaz ve insan hakları ihlallerinin önüne geçilir. Yarı çıplak gencin koşarken vurulması hadisesinin bütün toplumda bırakacağı izleri anlamamız lazım. Bu tür cezasızlıklar yurttaşlarımız üzerinde çok ağır travmalar yaratıyor. Bunların üzerine gidilmediği takdirde, sorunlar da büyüyerek bu noktaya kadar gelebiliyor.”

REFERANDUM BİR FIRSAT
Yeni bir diyalogun başlaması için bu referandumun vatandaşlara bir fırsat vereceğini de söyleyen Tanrıkulu, şöyle devam etti: “Yurttaşlarımızı sandığa gitmeye ve bu gidişata bir ‘dur’ demeye çağırıyorum. AK Parti’ye oy vermiş seçmenlerimizi de sesleniyorum; Bu bizim için bir fırsat olabilir, AK Parti için de bir fırsata dönüşebilir, vereceğiniz ‘hayır’ oylarıyla. AK Parti kendini gözden geçirebilir, yanlışları konusunda bir özeleştiride bulunabilir. Bölgedeki seçmenlerimizin diğer seçmenlere göre iki kat sorumluluğu var.”

BAKMADAN GEÇME!