Etiyopya askerleri Somali'ye girdi

Güncelleme Tarihi:

Etiyopya askerleri Somaliye girdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

Etiyopya askerlerinin Eşşebab militanlarına karşı yeni bir cephe oluşturmak için Somali'deki bir sınır kasabasına girdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Beledweyne kasabası sakini Muhammed Abdi, Etiyopya ve Somali askerlerinin bölgeye girmesinin ardından yüzlerce sakinin kasabayı terk ettiğini söyledi.

Somali ordusundan Yüzbaşı Haşi Nur, Etiyopya ve Somali askerlerinin kasabada olduğunu doğruladı.

Uzmanlar, Beledweyne kasabasının Somali'nin en güçlü militan grubu Eşşebab'a karşı açılan üçüncü cephe olduğunu bildiriyor.

Somali'de halen Kenyalı askerler ülkenin güneyinde Eşşebab militanlarına karşı savaşıyor. Başkent Mogadişu'da ise Afrika Birliği askerleri Eşşebab militanlarını büyük oranda kentten çıkarmayı başardı.

SAHRA HASTANELERİ KAPATILDI

Öte yandan Mogadişu'da son günlerde artan silahlı saldırı ve şiddet olayları nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu sahra hastaneleri güvenlik gerekçesiyle 3 günlüğüne kapatıldı.

Haberin Devamı

İnsani yardım çalışması için Somali'de bulunan Türk kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliğinde toplantı yapıldı. Büyükelçi vekili Erman Birdal başkanlığında yapılan toplantıda, kentte son günlerde artış gösteren silahlı saldırı ve şiddet olayları ele alındı.

Toplantıda, Türk kurum ve kuruluşları ile Türk vatandaşlarına yönelik bir saldırı olmamasına rağmen bazı güvenlik tedbirleri alınmasına karar verildi. Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından Mogadişu'nun Digfer ve Parlamento bölgesinde kurulan iki sahra hastanesinin güvenlik gerekçesiyle 3 günlüğüne kapatılması kararlaştırıldı.

Kentte insani yardım çalışması yapan Türklerin güvenlikli bölgelerde bulunması istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!