Ethem Sarısülük'ü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Ethem Sarısülükü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 16:49

Gezi Parkı olayları sırasında Ankara'daki protesto gösterilerinde vurularak öldürülen Ethem Sarısülük'ün katil zanlısı polis memuru Ahmet Şahbaz tahliye edildi.

Haberin Devamı

Ahmet Şahbaz’ın avukatı Uğur Ceyhan, Hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Şahbaz’ın cezaevinde çıktığını belirterek, “Olması gereken de buydu. Mahkeme delillerin toplandığına karar vererek tahliye kararı verdi” dedi.

Ethem Sarısülükü vuran polis memuru Ahmet Şahbaz tahliye edildi
ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA ÖNEMLİ GELİŞME



SARISÜLÜK'ÜN AVUKATI: ŞİDDETİ TEŞVİK EDER

ETHEM SARISÜLÜK’ün avukatı Kazım Bayraktar, Şahbaz’ın tahliyesine ilişkin “Şu yaşadığım süreç içinde bu tahliye kararının anlamı, polisin halka karşı her türlü şiddeti teşvik edici mahiyette bir karardır. Yargıtay'ın bozma kararında esasa girilmedi. Sadece bazı delillerin araştırılması üzerinde, usulden bir bozma kararı verdi. Bu bozma kararı çerçevesinde düşündüğümüzde mahkemenin daha önce verdiği hapis cezasının değişmesini gerektirecek yeni bir durum söz konusu değil. Yeni bir kanıt da söz konusu değil. Üstelik bozmadan sonra yapılması gereken yargılama yapılmadan böyle bir karar verilmiş olması biraz önce söylediğim düşünceyi teyit eder nitelikte” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

ETHEM SARISÜLÜK'ÜN VURULMA ANI

Ahmet Şahbaz TAHLİYE EDİLDİ

Gezi Parkı olayları sırasında Ethem Sarısülük'ün ölümüne neden olan polis memuru Ahmet Şahbaz, Elmadağ Kapalı Cezaevinden akşam saatlerinde tahliye edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği tahliye kararının ardından Şahbaz, cezaevi çevresinde alınan güvenlik önlemleri altında, zırhlı polis aracına bindirilerek çıkarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!