Eteği yüzünden okuldan atıldı

Güncelleme Tarihi:

Eteği yüzünden okuldan atıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 12:43

Rıo Karnavalı'nda kadınların neredeyse çıplak dolaştığı bikini ve samba ülkesi Brezilya'da mini etekle okula gelmekte ısrar eden ve öğrenciler tarafından sürekli tehdit edilen 20 yaşındaki kız öğrenci sonunda okuldan atıldı.

Haberin Devamı

Pembe mini bir elbise giydiği için yüzlerce sınıf arkadaşı tarafından yuhalanan Geisy Arruda, Sao Paulo dışındaki özel bir üniversite tarafından etik ve ahlaki kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle uzaklaştırıldı.

 

Bandeirante Üniversitesi tarafından derse uygun olmayan bir kıyafetle geldiği belirtilirken Arruda'nın provokatif tavırları nedeniyle üniversite atmosferine zarar verdiği açıklandı.

 

Arruda'nın kısa, pembe kıyafeti nedeniyle öğrencilerin protestolarına maruz kaldı, öğrenciler sınıf arkadaşlarına "fahişe" benzeri hakaretler yağdırdılar. Protestolar nedeniyle üzerine bir profesörün beyaz montunu alan ve polis nezaretiyle okuldan uzaklaştırılan 20 yaşındaki Arruda'nın okuldan ne kadar uzak kalacağı henüz belirtilmedi.

 

Haberin Devamı

Daha önce davranışlarını değiştirmesi için uyarı aldığı belirtilen Arruda'nın ve olayın videosu Youtube'da izlenebiliyor. Pazar günü bir açıklama yapan Brezilya ulusal öğrenci birliği Arruda'nın okuldan uzaklaştırılmasını kınadıklarını belirtirken, Brezilya'nın kadın haklarıyla ilgili en yetkili kişisi Nilcea Freire, Brezilya ajansına yaptığı açıklamada kararın ayrımcılık ve hoşgörüsüzlük olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!